Τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο Twitter, λίγο πριν τα μεσάνυχτα χθες, Δευτέρα 15/05, ότι ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή, διέψευσε ο ίδιος.

«Οι φήμες ότι έπαθα καρδιακή προσβολή είναι ψευδείς. Είμαι ζωντανός και υγιής», έγραψε ο Σόρος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter τα ξημερώματα της Τρίτης.


Τις φήμες για τον θάνατο του Σόρος πυροδότησε μια ανάρτηση στον λογαριασμό Politics For All Ireland, με μόλις 3 followers στο Twitter.

Σημειώνεται πως η ανάρτηση αυτή έχει πλέον διαγραφεί.

Την ανάρτηση αυτή βοήθησε να γίνει viral λογαριασμός στο Twitter που ανήκει σε γνωστό συνωμοσιολόγο, όπως σημειώνει η Daily Mail, στην ανάρτηση του οποίου αναφερόταν ότι ο Σόρος «υπέστη μια βίαιη καρδιακή προσβολή».

Η πρώτη διάψευση ήρθε από εκπρόσωπο του ιδρύματος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «ο Τζορτζ Σόρος είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του. Φήμες στα social media ότι έχει υποστεί καρδιακή προσβολη και έχει πεθάνει είναι ψευδείς».

Αυτή, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζορτζ Σόρος έχει «πεθάνει», καθώς το 2013, το Reuters είχε κάνει γκάφα και είχε δημοσιεύσει επικήδειο για τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο, η οποία έμεινε «στον αέρα» για περίπου 30 λεπτά πριν το πρακτορείο ειδήσεων να ζητήσει συγγνώμη.


*Εξωτερική φωτογραφία: Reuters