Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ερευνά εισβολή στο σπίτι του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, την ώρα που έξω από την κατοικία βρίσκονταν πράκτορές της.

Ένας προφανώς μεθυσμένος άνδρας μπόρεσε να εισβάλει στο σπίτι του Σάλιβαν κάποια στιγμή τον Απρίλιο, σύμφωνα με το CBS News.

Ο άνδρας, ο οποίος εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη, φέρεται να μπήκε στο σπίτι του Σάλιβαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Ο Σάλιβαν αντιμετώπισε τον εισβολέα, ο οποίος δεν φαίνεται να τον γνώριζε ή να είχε πρόθεση να τον βλάψει, και του ζήτησε να φύγει, ανέφερε η Washington Post.

Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από δύο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας ήταν έξω και δεν αντιλήφθηκαν την εισβολή μέχρι που τους ενημέρωσε ο Σάλιβαν, πρόσθεσε το CBS.

Η Μυστική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει έρευνα για το πώς συνέβη αυτό. «Οποιαδήποτε απόκλιση από τα πρωτόκολλα προστασίας μας είναι απαράδεκτη και αν αποκαλυφθεί το προσωπικό θα λογοδοτήσει», πρόσθεσε η υπηρεσία. Εν τω μεταξύ το κλιμάκιο της Μυστικής Υπηρεσίας αντικαταστάθηκε και προστέθηκαν «πρόσθετα επίπεδα ασφαλείας».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας άνδρας επιτέθηκε με ρόπαλο του μπέιζμπολ σε δύο μέλη του προσωπικού στο γραφείο Δημοκρατικού βουλευτή της Βιρτζίνια. Ένας άνδρας γρονθοκόπησε τη Δημοκρατική πολιτειακή βουλευτή της Μινεσότα Άντζι Κρεγκ σε ασανσέρ στην πολυκατοικία της.

Πέρυσι, ο Πολ Πελόζι, σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, δέχθηκε επίθεση με σφυρί στο σπίτι του στο Σαν Φρανσίσκο, την ώρα που η σύζυγός του απουσίαζε.