Εικόνες βιβλικής καταστροφής και τουλάχιστον 13 νεκρούς άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

Μάλιστα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

«Υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Είναι ακόμη σε σπίτια, γράφουν στο Facebook ‘ελάτε να μας σώσετε’, είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Δανάη Νάκου, κάτοικος Φαένζας.

37 πόλεις έπληξαν οι πλημμύρες

Oι ιταλικές Αρχές επιχειρούν όλη τη μέρα, για να απεγκλωβίσουν πολίτες από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ συνεχίζουν να αναζητούν αγνοούμενους.

Oι πλημμύρες έπληξαν 37 πόλεις και κοινότητες και έχουν καταγραφεί περίπου 120 κατολισθήσεις, ενώ τουλάχιστον 14.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ανάμεσά τους η Ελένη Κουδουνά, που έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και το τελευταίο 24ωρο μένει σε τροχόσπιτο.

«Το σπίτι μας έπεσε, είχε καθίζηση οπότε βγήκαμε άρον άρον έξω με τα παιδιά, οπότε καταλαβαίνετε ότι ήταν μια κατάσταση φοβερή, άλλο να το λες άλλο να το ζεις. Είμαστε στο τροχόσπιτο γιατί είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τροχόσπιτο και το είχαμε παρκάρει πιο
μακριά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, η επαρχία Αιμίλια – Ρομάνα δέχθηκε το 50% της μέσης ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε μόλις 36 ώρες.