Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη (24/05) ο κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις.

Η ανακοίνωση, σύμφωνα με το NBC, αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που θα έχει ο Ρον ΝτεΣάντις με τον Έλον Μασκ. Συντονιστής στην εν λόγω εκδήλωση θα είναι ο Ντέιβιντ Σακς, ένας επιχειρηματίας τεχνολογίας που είναι έμπιστος του ιδιοκτήτη του Twitter και υποστηρικτής του κυβερνήτη της Φλόριντα.

Ο Ρον ΝτεΣάντις θεωρείται ο σημαντικότερος αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Η ανακοίνωσή του αναμένεται ότι θα ταρακουνήσει μια προεκλογική εκστρατεία που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν μονόπλευρη.

Να σημειωθεί ότι ο Έλον Μασκ αναπαρήγαγε μια ανάρτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στην οποία αναφερόταν ότι η ανακοίνωση θα γίνει στις 18.00 της Τετάρτης (τοπική ώρα, 01.00 την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) σε μια συνέντευξη στο Twitter Space.