Θύματα παρακολούθησης της τουρκικής ΜΙΤ με παράνομο γερμανικής κατασκευής λογισμικό έπεσαν δεκάδες οπαδοί και συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου στις εκλογές στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η εισαγγελία του Μονάχου ανακοίνωσε κατηγορίες κατά γερμανικής εταιρείας που κατασκευάζει λογισμικό παρακολουθήσεων ανάλογο του Predator. Αυτό το λογισμικό απαγορεύεται να εξαχθεί από τη Γερμανία, ωστόσο η εταιρεία παραβίασε την απαγόρευση και πούλησε κρυφά το λογισμικό αυτό στην τουρκική ΜΙΤ έναντι 5 εκατ. ευρώ. Τώρα η εισαγγελία κατηγορεί την εταιρεία για αυτή την εξαγωγή.

Οι κατηγορίες

Γερμανικά ΜΜΕ που επικαλείται ο ανταποκριτής του OPEN στη Γερμανία, μεταδίδουν ότι η ΜΙΤ παρακολουθούσε με το λογισμικό αυτό αντιπάλους του Ερντογάν, ακτιβιστές υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά και πολλούς δημοσιογράφους στην Τουρκία.

Η ΜΙΤ κατηγορείται πως είχε κατασκευάσει ψεύτικη ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε ακτιβιστές υπέρ του προέδρου του CHP και όποιοι έμπαιναν εκεί παγιδεύονταν με το λογισμικό παρακολούθησης. Αναμένεται η απαγγελία επίσημων κατηγοριών από την εισαγγελία του Μονάχου.