Την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διασταυρώνουν συνεχώς τα ξίφη τους.

«Ερντογάν, εσύ είσαι αυτός που διαπραγματεύτηκε με τρομοκράτες κεκλεισμένων των θυρών. Ποιος είσαι εσύ και ποιος σου δίνει το δικαίωμα να αμφισβητείς τον πατριωτισμό μου;», είπε σε πρόσφατη προεκλογική του συγκέντρωση ο Κεμάλ Κιλιτσνάρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί του Ερντογάν προσπάθησαν με fake news να δώσουν ώθηση στην καμπάνια του, δημιουργώντας πλαστές προεκλογικές αφίσες της αξιωματικής αντιπολίτευση του Κιλιτσντάρογλου.

Σε μία από αυτές διακρίνεται το λογότυπο του CHP και αναφέρει: «Για εμάς οι YPG (κουρδικές πολιτοφυλακές της βόρειας Συρίας) δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αποφασίστε τώρα!».

Από την ανάλυση, ωστόσο, της γνησιότητας της αφίσας, που έκανε μεταξύ άλλων το Teyit.org, αποδείχθηκε ότι η αφίσα αυτή δεν είναι της επίσημης καμπάνιας του CHP.


Ο Ερντογάν σχεδόν βέβαιος για τη νίκη

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δείχνει σχεδόν σίγουρος για τη νίκη του, θεωρώντας ότι οι ψηφοφόροι θα ποντάρουν στη σταθερότητα μετά και την επικράτηση του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

«Αξιότιμοι συμπατριώτες και σύντροφοί μου, βιώνουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές στην ιστορία μας. Σας εμπιστεύομαι», έγραψε στο Twitter.