Το 2017 η Κλόε Έιλινγκ δούλευε στο Λονδίνο ως μοντέλο για tabloids, καταλόγους εσωρούχων και ασήμαντες καμπάνιες. Στις 17 Ιουλίου του ίδιου έτους η κοπέλα κατέφυγε στο βρετανικό προξενείο στο Μιλάνο και δήλωσε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Η 20χρονη τότε Κλόε Έιλινγκ, όπως κατήγγειλε, την είχαν απαγάγει δύο άγνωστοι άνδρες που την κράτησαν όμηρο επί 6 ημέρες σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Ιταλία. Οι απαγωγείς της ζητούσαν 300.000 ευρώ για να μην την πουλήσουν μέσω του dark web στη Μέση Ανατολή ως σκλάβα του σεξ.

Ωστόσο, η αστυνομία ήταν δύσπιστη απέναντι στην καταγγελία του νεαρού μοντέλου, ιδίως όταν αποκαλύφθηκε πως ένας από τους απαγωγείς της την είχε συνοδέψει έως το προξενείο.

Τα media κατηγόρησαν το νεαρό μοντέλο πως είχε στήσει μόνη της την απαγωγή για να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Λούκας Χέρμπα, ένας εκ των απαγωγέων, υποστήριξε πως ήταν ερωτευμένος μαζί της και πως είχαν εμπνευστεί μαζί την απαγωγή από μία ταινία. Εντέλει, αποδείχτηκε πως ο Χέρμπα είχε ερευνήσει το διαδίκτυο για την Κλόε Έιλινγκ.

Τα αδέρφια Χέρμπα, τα οποία βρίσκονταν πίσω από την απαγωγή, καταδικάστηκαν σε 16 χρόνια και 9 μήνες φυλάκισης, όμως οι ποινές τους μειώθηκαν στο εφετείο. Η Κλόε Έιλινγκ έγραψε ένα βιβλίο για την απαγωγή της, ενώ πρόσφατα το BBC ανακοίνωσε πως η ιστορία της θα γίνει σειρά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: