Ένα παιδί τριών ετών σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, που ελέγχεται μερικώς από τη Ρωσία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις ρωσικές κατοχικές αρχές. Η Χερσώνα είναι μια από τις τέσσερις περιφέρειες που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει από τον περασμένο χρόνο παρότι οι δυνάμεις της δεν ελέγχουν πλήρως το έδαφός της.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ρωσικό πύραυλο και 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Στο μεταξύ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι κατέρριψε ένα πύραυλο κρουζ και 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία σε μια νέα νυκτερινή επίθεση εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν έναν από τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία και τα 20 μη επανδρωμένα αεορσκάφη που απογειώθηκαν από το βορρά και το νότο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις μέσω της εφαρμογής Telegram. Τρεις άλλοι πύραυλοι έπληξαν «βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ» (κεντροανατολική Ουκρανία), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα πως Λευκορώσοι μεθοριακοί φρουροί ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρεια Γκομέλ που συνορεύει με την Ουκρανία.