Έχει σοκάρει την κοινωνία της Βρετανίας η επίθεση που έγινε στο Νότιγχαμ, που είχε σαν αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τρεις να τραυματιστούν. H εφημερίδα Daily Mail έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία και βίντεο του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης, του 31χρονου Βάλντο Αμισάο Καλοκάνε.

Ο ύποπτος της τριπλής δολοφονίας εμφανίζεται στις αίθουσες του πανεπιστημίου του ένα χρόνο πριν από τις δολοφονίες που συγκλόνισαν το Νότιγχαμ, ενώ το βίντεο τον δείχνει να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε συμφοιτητή του κατά τη διάρκεια «παιχνιδιού». 

Δείτε το βίντεο:


Πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία του υπόπτου για τριπλή δολοφονία του Νότιγχαμ - τραβήχτηκε πέρυσι, όταν ζούσε σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα στην πόλη.

Δείτε την φωτογραφία: 

Makeleio_Notigma_Drastis

Τους μαχαίρωσε μέχρι θανάτου

Στον 31χρονο Βάλντο Αμισάο Καλοκάνε απαγγέλθηκαν την Παρασκευή κατηγορίες για τη δολοφονία των 19χρονων μαθητών Μπάρναμπι Γουέμπερ και Γκρέις Κουμάρ, και του σχολικού επιστάτηΊαν Κόουτς, 65 ετών. Τους μαχαίρωσε μέχρι θανάτου στο Νότιγχαμ το πρωί της περασμένης Τρίτης. Κατηγορήθηκε επίσης για τρεις κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, αφού φέρεται να οδήγησε το φορτηγό του Κόουτς σε τρεις πεζούς αργότερα το πρωί της ίδιας μέρας. Ο ένας από αυτούς τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά είναι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

«Ήταν πάντα οξύθυμος»

Ο Βάλντο Αμισάο Καλοκάνε - που γεννήθηκε στη Γουινέα-Μπισάου της Δυτικής Αφρικής, αλλά μεγάλωσε στην Ουαλία - περιγράφηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail, ως «εχθρικός και αμίλητος».

Ο πρώην συγκάτοικός του, ένας 21χρονος φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, είπε ότι ο Καλοκάνε - φοιτητής μηχανολογίας - δεν «κολλούσε» με τους συμφοιτητές του, που ήταν όλοι πολύ νεότεροι. «Ήταν πάντα οξύθυμος και πραγματικά σιωπηλός μαζί μας, αλλά μια κοπέλα που ξέραμε είπε ότι έπεσε πάνω του σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και ήταν εντελώς μανιακός», συνέχισε ο πρώην συγκάτοικος του.

Με πληροφορίες από Daily Mail