Μία 76χρονη στον Ισημερινό που είχε κηρυχθεί νεκρή και αιφνιδίασε τους συγγενείς της χτυπώντας το φέρετρό της κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας στη μνήμη της πριν λίγες μέρες, πέθανε ύστερα από επτά ημέρες στην Εντατική.

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι η Μπέλα Μοντόγια πέθανε από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο αφότου πέρασε μια εβδομάδα στην Εντατική. Προσέθεσε ότι ήταν υπό «διαρκή επιτήρηση», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική έρευνα γύρω από την υπόθεση, σύμφωνα με τον «Guardian».



Ο γιος της είπε ότι δεν έχει λάβει ακόμη καμία αναφορά από τις αρχές σχετικά με την ιατρική εξήγηση του τι συνέβη, ενώ, παράλληλα, προειδοποίησε ότι τα πράγματα «δεν πρόκειται να μείνουν έτσι». Προσέθεσε ότι η αδελφή της νεκρής παραπονέθηκε επίσημα για το περιστατικό, προσπαθώντας να εντοπίσει αρχικά τον γιατρό που την κήρυξε νεκρή.

Η σορός της Μπέλα Μοντόγια, η οποία ήταν συνταξιούχος νοσοκόμα, βρίσκεται στο ίδιο γραφείο τελετών που «ξύπνησε». Ο γιος της είπε στο AP ότι θα ταφεί σε δημόσιο νεκροταφείο.

Ειδική επιτροπή θα επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το νοσοκομείο εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας την περασμένη εβδομάδα.