Συνεχίζει να αγνοείται ένα άτομο μετά την ισχυρή έκρηξη που διέλυσε κτίριο στο κέντρο του Παρισιού, ενώ έξι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη και την κατάρρευση του κτιρίου στην οδό Rue Saint Jacques, που ενδεχομένως προκλήθηκε από διαρροή αερίου. «Μεταξύ των δύο ανθρώπων που αναζητούνταν στα συντρίμμια, αποδείχθηκε ότι ο ένας είχε ήδη εισαχθεί στο νοσοκομείο», ανέφερε η εισαγγελία. «Η αναζήτηση συνεχίζεται για τον δεύτερο», πρόσθεσε, προειδοποιώντας: «Οι αριθμοί αυτοί μπορεί ακόμη να αλλάξουν».

Σημειώνεται πως η έκρηξη έγινε το απόγευμα της Τετάρτης στο πέμπτο διαμέρισμα της πόλης, κοντά στους Κήπους του Λουξεμβούργου και στην άκρη της συνοικίας Λατέν, μιας κορυφαίας τουριστικής περιοχής της γαλλικής πρωτεύουσας. Το ωστικό κύμα έσπασε παράθυρα σε απόσταση έως και 400 μέτρων μακριά. Επίσης, προκλήθηκε μια μεγάλη πυρκαγιά και ακολούθησε κατάρρευση του κτιρίου που στεγάζει μια ιδιωτική σχολή μόδας που ονομάζεται Paris American Academy.

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός από τους σπουδαστές, που έγραψε στον λογαριασμό της σχολής στο Facebook, οι αίθουσες διδασκαλίας ήταν άδειες εκείνη τη στιγμή επειδή οι σπουδαστές παρακολουθούσαν μια επίδειξη της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Περίπου 70 πυροσβεστικά οχήματα και 270 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με την πυρκαγιά προτού αυτή περιοριστεί. Την Πέμπτη, ο κλοιός ασφαλείας είχε μειωθεί, επιτρέποντας στους δημοσιογράφους και τους θεατές να πλησιάσουν περισσότερο μπροστά από το κτίριο, ακριβώς απέναντι από το στρατιωτικό νοσοκομείο Val-de-Grace.

Μια μόνο μάνικα εξακολουθούσε να ψεκάζει σποραδικά τα απομεινάρια του κτιρίου, ενώ ορισμένα από τα κοντινά καταστήματα άνοιξαν ξανά.