«Το Spotify και η Archewell Audio συμφώνησαν αμοιβαία να χωρίσουν οι δρόμους τους και είναι περήφανοι για τη σειρά που δημιούργησαν μαζί», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση στη «New York Post» οι δύο πλευρές.

Το podcast Archetypes έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2022 και μέσα από 12 εκπομπές ακούσαμε τη Μέγκαν Μαρκλ να παίρνει συνεντεύξεις από επιδραστικές γυναίκες, όπως η Σερένα Γουίλιαμς, η Πάρις Χίλτον, η Μίντι Κάλινγκ και η Μαράια Κάρεϊ, σε μία προσπάθεια να αποδομήσει την ιστορία των κοινωνικών στερεοτύπων για τις γυναίκες.

Η σειρά κατέκτησε την κορυφή των charts της εταιρείας σε πολλές χώρες, με τους ακροατές να σπεύδουν να ακούσουν κάθε νέα συνέντευξη της δούκισσας του Σάσεξ.

Η «χρυσή» συμφωνία που έγινε μεταξύ του Spotify και της εταιρείας παραγωγής του ζευγαριού Archewell Audio, στα τέλη το 2020, είχε έρθει σε σχετικά καλή στιγμή για τους ίδιους, όμως έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει για το ζεύγος.

Και ενώ περαιτέρω λεπτομέρειες για τους λόγους πίσω από το πρόωρο αυτό «διαζύγιο» δεν έγιναν γνωστές, οι φήμες ξεκίνησαν ήδη να οργιάζουν. Ειδικότερα, πολλά Μέσα επικαλούμενα ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι το Spotify περίμενε μεγαλύτερη παραγωγή περιεχομένου, ενώ το ζεύγος παρέδωσε μόλις μία σειρά εκπομπών σε τρία χρόνια και απέτυχε να πιάσει τον στόχο παραγωγικότητας, βάζοντας τη συμφωνία στον πάγο.

Το «Variety» από την άλλη, το οποίο επίσης δεν κατονόμασε την πηγή του, έγραψε ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ ήθελαν να αποδεσμευτούν από την αποκλειστική συμφωνία με το Spotify και να βρουν μια νέα στέγη για τα ηχητικά τους έργα.

Τα σχέδια της Μέγκαν Μαρκλ, να «συνεχίσει την παραγωγή περαιτέρω περιεχομένου για το κοινό της σε άλλη πλατφόρμα», επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της Archewell Audio, χωρίς να προχωρήσει σε επιπλέον λεπτομέρειες.

Μετά την αποποίηση των βασιλικών τίτλων τους, Χάρι και Μέγκαν έχουν ασχοληθεί πολύ με τα media, κλείνοντας μάλιστα την ιστορική συμφωνία με το Netflix για το ντοκιμαντέρ που αποκάλυψε τη σχέση τους με τη βασιλική οικογένεια, ενώ ο Χάρι κυκλοφόρησε και την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Spare», που περιγράφει άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Συντάκτρια: Πηνελόπη Μαρκάκη