Φόβος επικρατεί σε Λιθουανία και Πολωνία για τις επόμενες κινήσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν. Πέρα όμως από τις γειτονικές χώρες με Ρωσία και Λευκορωσία αγωνία επικρατεί στη διεθνή κοινότητα για τις επόμενες κινήσεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner. Χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, που είχαν εκφράσει από την αρχή της ρωσικής εισβολής την ανησυχία τους για τις κινήσεις της Μόσχας κι είχαν επιμένει στην έγκαιρη αποστολή όπλων για την ενίσχυση της άμυνας του Κιέβου, εκφράζουν εκ νέου τις προειδοποιήσεις τους.

Η διατύπωση ανησυχιών επαναλαμβάνεται από τις χώρες εκείνες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία, την Πολωνία και τη Λιθουανία, σε περίπτωση που ένας μεγάλος αριθμός στρατευμάτων του Γεβγκένι Πριγκόζιν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αλεξάντρ Λουκασένκο είπε ότι εάν οι διοικητές της Wagner προσφέρουν βοήθεια, τότε η Λευκορωσία θα τη λάβει. Κι εάν θέλουν μία βάση, «όλα είναι εδώ. Θα βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε».

Οι προβληματισμοί για την επόμενη μέρα της Wagner εγείρονται από μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο σύμβουλος του προέδρου της Λιθουανίας προειδοποίησε ότι εάν οι δυνάμεις της Wagner σταθμεύσουν κοντά στη Λευκορωσία, τότε υπάρχει ανησυχία για εκκίνηση επιχειρήσεων εισβολής.

Η μετακίνηση των δυνάμεων της Wagner στη Λευκορωσία είναι μια αρνητική ένδειξη για την Πολωνία, δήλωσε ο πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, από τη μεριά του, καθώς κατευθυνόταν στην Ολλανδία όπου θα έχει συνομιλίες με ηγέτες άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

 «Βλέπουμε τι συμβαίνει, τη μετεγκατάσταση ρωσικών δυνάμεων με τη μορφή του ομίλου Wagner στη Λευκορωσία και τον επικεφαλής του ομίλου Wagner που πηγαίνει εκεί, όλα αυτά είναι πολύ αρνητικές ενδείξεις για εμάς, τις οποίες θέλουμε να τις θέσουμε με ισχυρό τρόπο στους συμμάχους μας» δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος σε δημοσιογράφους.