Ένα ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις της Wagner κατά τη διάρκεια της ανταρσίας τους το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν ένα «αεροσκάφος ειδικής αποστολής» που έπαιξε ρόλο - «κλειδί» στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Εν μέσω της πορείας τους στη Μόσχα, οι δυνάμεις αεράμυνας της Wagner φέρεται να κατέρριψαν ένα αεροσκάφος Ilyushin Il-22M που λέγεται ότι «χρησιμοποιούνταν σε μεγάλο βαθμό τόσο για αερομεταφερόμενη διοίκηση και έλεγχο, όσο και για εργασίες ραδιομεταφοράς» από τον ρωσικό στρατό, το Υπουργείο Άμυνας, είπε.

Τα πλάνα δείχνουν το φλεγμένο αεροσκάφος να πέφτει κατακόρυφα στο έδαφος πάνω από το Voronezh. Στη συνέχεια, συντρίμμια από το αεροσκάφος φαίνονται στο έδαφος μετά την πτώση ενώ νεκροί είναι και οι δέκα επιβαίνοντες.

Δείτε το βίντεο - «ντοκουμέντο»:


Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο - «ντοκουμέντο» βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες αφού οι άνδρες του Πριγκόζιν ματαίωσαν την ανταρσία που βρισκόταν σε εξέλιξη,  με την Ουκρανία να ισχυρίζεται τώρα ότι η ρωσική FSB έχει «επιφορτιστεί με το καθήκον να δολοφονήσει» το αφεντικό της Wagner, παρά το γεγονός ότι είχαν συνάψει συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξαντρ Λουκασένκο.