Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Γαλλία. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, κτήρια έχουν πάρει φωτιά όπως επίσης και αυτοκίνητα. Τα τεθωρακισμένα έχουν βγει στους δρόμους, ενώ κουκουλοφόροι λεηλάτησαν κατάστημα όπλων.

Μαυροντυμένοι άνδρες στην πόλη Ογιονάξ βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβολούσαν με καλάσνικοφ στον αέρα. Οι ταραχές στη φλεγόμενη Γαλλία έχουν πάρει χαρακτήρα εξέγερσης. Οι ένοπλοι κουκουλοφόροι που κυκλοφορούν στους δρόμους σκορπούν τον τρόμο. «Αυτό που γνωρίζουμε από αστυνομικές πηγές είναι πως όπλα πολεμικού τύπου αναφέρθηκαν την προηγούμενη νύχτα και στην περιοχή της Λυών» μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση.

Εκρήξεις, φωτιές και νεκροί

Σφοδρές εκρήξεις συγκλόνισαν ταχυδρομείο στη Λυών. Αυτοκίνητα και κτίρια πυρπολήθηκαν. Διαδηλωτές πετούσαν πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς που απαντούσαν με δακρυγόνα. Αρκετές πόλεις επέβαλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Τουλάχιστον 45.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να περιορίσουν τα επεισόδια. Στους δρόμους βρήκαν τεθωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής. Ο γαλλικός στρατός ακροβολίζεται στο προάστιο Μπόντι του Παρισιού. Όμως οι διαδηλωτές, κυρίως νεαρά άτομα, πολλά από αυτά ανήλικα, βρέθηκαν έξω από τα σπίτια τους για τέταρτη νύχτα με οργή που ξεχειλίζει. Ένας 19χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από την οροφή σούπερ μάρκετ, ενώ ένας άνδρας χαροπαλεύει μετά από χτύπημα των ειδικών δυνάμεων.

Οι εικόνες που καταγράφονται στη Γαλλία είναι πρωτόγνωρες. Ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως και το δημαρχείο της πόλης Περσάν Μπομόν στην περιφέρεια του Παρισιού. Μεγάλα καταστήματα λεηλατήθηκαν. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 1.300 συλλήψεις. Ο Μακρόν κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι εκμεταλλεύονται τον θάνατο του εφήβου και προέτρεψε τους γονείς να κρατούν στο σπίτι τα εξεγερμένα παιδιά τους.