Σήμερα τελέσθηκε η κηδεία του 17χρονου Ναέλ που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών σε προάστιο του Παρισιού. Καταρρακωμένη η μητέρα του που είπε το τελευταίο «αντίο» στο παιδί της. Στο πλευρό της λιγοστοί συγγενείς και φίλοι. 

Τα δάκρυα, ο πόνος και η οδύνη χαρακώνουν την καρδιά και την ψυχή της μητέρας του Ναέλ που τον ανέθρεψε μόνη της με αγάπη και τον έχασε στα 17 του χρόνια. Σήμερα του είπε το τελευταίο «αντίο» μαζί με τους φίλους του και τους κατοιίους της Ναντέρ. Άλλωστε, το όνομά του είναι γραμμένο σε κάθε γωνιά της πόλης που μεγάλωσε και πλέον στις καρδιές των Γάλλων.

«Δεν πίστευα ότι είναι ο γιος μου, δεν πίστευα καθόλου ότι είναι ο γιος μου. Είδα ένα μικρό διάγραμμα, όπου μπορούμε να δούμε ακριβώς το ατύχημα. Ο γιος μου ήταν κάτω από το σεντόνι, πριν τρεις ώρες ήταν καλά», δήλωσε με λυγμούς.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός για τον 17χρονο με καταγωγή από την Αλγερία έγινε σύμφωνα με την επιθυμία της μάνας που έχασε το μοναχοπαίδι της. Χωρίς κάμερες. Οι φίλοι του Ναέλ περιφρούρησαν την τελετή.

Συγκλονιστική μαρτυρία του τρίτου νεαρού στο αυτοκίνητο

Μαζί με τον Ναέλ επέβαινε στο δανεικό αυτοκίνητο και ένας φίλος του, 17 ετών. Περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο του αγοριού. Είπε πως δεν είχαν πιει αλκόολ και ότι δεν είχαν κάνει χρήση ουσιών. Ότι τους ακολούθησαν δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, ο Νοέλ κατέβασε το παράθυρο και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

«Του είπε "σταμάτησε το μοτέρ ή σε πυροβολώ". Του έδωσε ένα πρώτο χτύπημα με το γκλομπ. Στη συνέχεια ο δεύτερος έφθασε και του έδωσε άλλο ένα χτύπημα και στάθηκε στο παρ-μπριζ απέναντι από τον Ναέλ. Ο πρώτος αστυνομικός που ήταν στο παράθυρο του έβαλε ένα όπλο στο μέτωπο και του είπε "μην κινείσαι διαφορετικά φυτεύω μια σφαίρα στο κεφάλι". Ο δεύτερος αστυνομικός του είπε "ρίξε του"», περιέγραψε ο ανήλικος. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι όταν ο αστυνομικός χτύπησε για τρίτη φορά τον Ναέλ, το πόδι του έφυγε από το φρένο και το αυτοκίνητο ξεκίνησε.

«Ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν στο ύψος του παρ-μπριζ πυροβόλησε. Το πόδι του γλίστρησε και πάτησε το γκάζι. Τον είδα να σπαρταρά. Έτρεμε. Χτυπήσαμε μια κολώνα. Φοβήθηκα. Βγήκα από το αυτοκίνητο. Δραπέτευσα. Σκέφτηκα πως μπορούσαν να ρίξουν και σε εμένα», περιέγραψε.