Για την έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία Βέλγων εισαγγελέων, στο σπίτι της Εύας Καϊλή στην Αθήνα μίλησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Qatar-gate.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή κατασχέθηκαν αντικείμενα, τηλέφωνα και υπολογιστές.

«Είναι σε εξέλιξη επτά μήνες μία ανάκριση. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία που είναι ικανά για την κατηγορία εις βάρος της κυρίας Καϊλή και ξαφνικά θυμήθηκαν ύστερα από επτά μήνες να ερευνήσουν το σπίτι της εδώ, το σπίτι της αδερφής της και μάθαμε ότι πήγαν και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμη. Την ερχόμενη Δευτέρα θα πάω στην Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να ζητήσουμε επισήμως τις εκθέσεις κατασχέσεως, τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η κατ’ οίκον έρευνα και θα μάθουμε και ποιους άλλους έψαξαν» σημείωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Είναι για γέλια»

«Αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι πως θεωρητικά, αν είχαν κάτι να κρύψουν, επτά μήνες θα τα άφηναν στα σπίτια τους; Και πήραν τώρα τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως πήγαν στο σπίτι της κυρίας Καϊλή, βρήκαν ένα κολιέ που ήταν για το μωρό όταν γεννήθηκε. Το έκαναν δώρο οι μελλοντικοί νονοί και του έκαναν κατάσχεση, γιατί -λένε- έχει αξία οικονομική. Βρήκαν πιάτα, τα πήραν και αυτά. Είναι για γέλια. Και τους έλεγε η αδερφή της Εύας Καϊλή να βγάλουν μια φωτογραφία από το κολιέ να δουν την αξία του. Κατέσχεσαν και ένα στιλό που ήταν χρώματος ασημί και το πέρασαν για ασημένιο. Για εμένα, αυτό δεν έχει στοιχεία εκφοβισμού, για μένα έχει στοιχεία ανεπάρκειας του Βέλγου αστυνομικού που έκανε την έρευνα και τις κατασχέσεις. Κατάσχεσαν και κάποια τηλέφωνα, τον υπολογιστή και το χειρότερο είναι πως όποιες εργασίες και μελέτες είχε κάνει η αδερφή της, τα κατέσχεσαν και αυτά» είπε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή.

Πώς την υποδέχθηκαν στην Ευρωβουλή

Για το αν πήγε η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο και το πώς την υποδέχθηκαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε: «Ναι, πήγε στις Βρυξέλλες. Η αντιμετώπιση των συναδέλφων της ήταν πάρα πολύ καλή. Σεβάστηκαν το πρόβλημα που έχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Εκεί υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός. Έχει αποφασίσει για όσο χρόνο υπάρχει ακόμη, να δώσει μεγάλες μάχες στην Ευρωβουλή, όπως κι έκανε».

Τέλος, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή είπε: «Δεν θέλει να έρθει ακόμη στην Ελλάδα, δεν αισθάνεται ψυχολογικά έτοιμη. Θέλει να προχωρήσει η έρευνα, να αναδειχθούν τα στοιχεία και να έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει το φόβο να μην μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που την ψηφίζουν τόσα χρόνια».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime