Εντός της ημέρας θα ανοίξει η διαθήκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο συμβολαιογράφος έχει στα χέρια του το κείμενο με τις τελευταίες επιθυμίες του ιδρυτή της Mediaset και της Forza Italia και έχει καλέσει όλη την οικογένεια για την περίσταση. Το ρεπορτάζ της Corriere della Sera αναφέρει ότι το περιεχόμενο της διαθήκης του Μπερλουσκόνι, που πέθανε στις 12 Ιουνίου, ενδέχεται να ανακοινωθεί «όταν θα είναι κλειστές οι αγορές, επομένως μετά τις 17:30 ώρα Ιταλίας», ενώ η οικονομική εφημερίδα Il Sole24Ore αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κοινοποιηθεί αύριο, 6 Ιουλίου.

O συμβολαιογράφος Ατίλιο Ροβέντα περιμένει τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι σήμερα για να τους ανακοινώσει τι και σε ποιον αφήνει ο πατέρας τους από την τεράστια περιουσία του άνω των πέντε δισ. ευρώ.

Εν προκειμένω, ένα από τα πιο βασικά ερωτήματα είναι ποιος θα αναλάβει τα ηνία του ελέγχου των εταιρειών που δημιούργησε ο Μπερλουσκόνι, το σύνολο των μετοχών των οποίων ελέγχει η εταιρεία επενδύσεων Fininvest στο Μιλάνο. Θα μοιραστούν οι μετοχές σε απολύτως ίσα ποσοστά ανάμεσα στα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι ή θα ευνοηθούν η πρωτότοκη κόρη του, Μαρίνα, και ο μεγαλύτερος γιος του, Πιέρ Σίλβιο, που εργάζονταν εδώ και 20 χρόνια με τον «Μίστερ Τιβί»; 

«Απόλυτη σύμπνοια ανάμεσα στα αδέλφια»

Ο Πιέρ Σίλβιο τόνισε κατά την παρουσίαση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της Mediaset ότι «μεταξύ των αδελφών υπάρχει απόλυτη ενότητα». «Δεν είναι ότι θέλουμε να δώσουμε την εντύπωση σύμπνοιας, υπάρχει η ενότητα», είπε απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων για τυχόν αλλαγές στην ισορροπία εντός των εταιρειών της οικογένειας υπό το φως του επικείμενου ανοίγματος της διαθήκης. «Αγαπώ πάρα πολύ την αδερφή μου Μαρίνα, καθώς και τα αδέρφια μου Μπάρμπαρα, Ελεονόρα και Λουίτζι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Mfe-Mediaset. «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, αλλά υπάρχει απόλυτη ενότητα». Φυσικά, πρόσθεσε, «καταλαβαίνουμε τι έχει γραφτεί στις εφημερίδες, έστω κι αν, πρέπει να πω, με ενόχλησαν λίγο αυτά. Αλλά ο καθένας κάνει τη δουλειά του».

Ο Πιέρ Σίλβιο τόνισε ότι δεν σκέφτεται, τουλάχιστον προς το παρόν, να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στην πολιτική. «Η πολιτική είναι ένα σοβαρό επάγγελμα, που δεν μαθαίνεται από τη μια μέρα στην άλλη», υπογράμμισε. Παραδέχθηκε, ωστόσο, στη συνέχεια ότι μετά τον θάνατο του Μπερλουσκόνι «κάτι κινήθηκε σε συναισθηματικό επίπεδο μέσα μου: σκέφτηκα ότι η σχέση του με τους Ιταλούς και με την Ιταλία, μια σχέση αγάπης και ελευθερίας, είναι μια κληρονομιά που πρέπει να ζήσει. Είμαι 54 ετών, ο πατέρας μου ήταν 58 όταν κατέβηκε στην πολιτική κονίστρα...», συμπλήρωσε χαμογελώντας. «Ποιος θα αντικαταστήσει τον πατέρα μου; Ουδείς ποτέ».

Ο ίδιος διέψευσε όσα γράφηκαν σε ιταλικά ΜΜΕ για τα περί πώλησης της Mediaset.