Το υποβρυχίου Titan, το οποίο ήταν το μοιραίο υποβρύχιο που ανατινάχθηκε και πήρε μαζί του στα βάθη του Ατλαντικού τους επιβαίνοντες, είχε και στο παρελθόν ένα περιστατικό τρόμου, όταν ο τότε χειριστής του, έχασε τον έλεγχο του πριν αρχίσει να περιστρέφεται 360 μοίρες ενώ τρομοκρατημένοι επιβάτες περίμεναν βοήθεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Daily Mail, οι επιβάτες βρίσκονταν 300 μέτρα από το ναυάγιο του Τιτανικού κατά τη διάρκεια μιας αποστολής πέρυσι, όταν ο χειριστής Scott Griffith είπε «έχουμε πρόβλημα» σε βάθος περίπου 3.800 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πλάνα από το εσωτερικό του υποβρύχιου, που γυρίστηκαν ως μέρος ενός ντοκιμαντέρ του BBC του 2022, δείχνουν την αγωνία του πληρώματος όταν ακούει τον Griffith να του λέει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τους προωθητήρες του Titan. Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα το υποβρύχιο να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα και δεν μπορούσε να κινηθεί ούτε προς τα εμπρός ούτε προς τα πίσω.Σε συνέντευξή της μετά την αποστολή, η Μεξικανή επιβάτης Reneta Rojas δήλωσε στο BBC: «Ξέρετε τι σκεφτόμουν, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Ήμασταν κυριολεκτικά 300 μέτρα από τον Τιτανικό και παρόλο που βρισκόμασταν ήδη στο πεδίο των συντριμμιών, δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά αλλού παρά μόνο να κάνουμε κύκλους».

Το ντοκιμαντέρ δείχνει τον διευθύνοντα σύμβουλο της OceanGate, Stockton Rush, ο οποίος χάθηκε στο Titan μαζί με άλλους τέσσερις τον περασμένο μήνα, αφού υπέστη «καταστροφική σύνθλιψη», να προσπαθεί να βοηθήσει το πλήρωμα του υποβρυχίου από το μητρικό σκάφος. Λίγο αργότερα, ο ίδιος βρήκε έναν τρόπο να επαναπρογραμματίσει το χειριστήριο, επιτρέποντας στο πλήρωμα να αναπνεύσει με ανακούφιση καθώς το Titan άρχισε να κινείται προς τον Τιτανικό.

Ήμασταν τόσο χαρούμενοι που είχαμε βρει τρόπο να προχωρήσουμε», δήλωσε η Rojas σε συνέντευξη μετά την κατάδυση. Αρχίσαμε να χειροκροτούμε μέσα στο υποβρύχιο και να λέμε "Ναι, μπορούμε να φύγουμε"».