Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Βραζιλία από τον θάνατο της 23χρονης Γκαμπριέλα Ανέλι, η οποία τραυματίστηκε βαρύτατα όταν χτυπήθηκε στον λαιμό με μπουκάλι μπίρας κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς της Παλμέιρας και οπαδούς της Φλαμένγκο το βράδυ του Σαββάτου 8/07.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φέρεται να έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές μετά τον τραυματισμό της 23χρονης.


Σύμφωνα με το Sky News, η 23χρονη, η οποία ήταν οπαδός της Παλμέιρας, υπέστη δύο καρδιακές ανακοπές μετά το χτύπημα που δέχθηκε, ενώ βρισκόταν έξω από το στάδιο Αλιάνζ Παρκ.

Όπως δήλωσε ο αδερφός της, Φελίπε, η Γκαμπριέλα υποβλήθηκε, μετά την επίθεση, σε επεμβάσεις στην καρδιά, τους πνεύμονες και το συκώτι.


«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μια 23χρονη μπορεί να πέσει θύμα βαρβαρότητας σε έναν χώρο που είναι προορισμένος για διασκέδαση
», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Παλμέιρας, ζητώντας από την αστυνομία να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας «που πλήγωσε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας».

Οι Αρχές του Σάο Πάολο ανακοίνωσαν ότι το μπουκάλι που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της 23χρονης πέταξε ο 26χρονος Λεονάρντο Σαντιάγκο, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι το θανατηφόρο επεισόδιο σημειώθηκε όταν οπαδοί της Παλμέιρας που περίμεναν έξω από θύρα του γηπέδου εντόπισαν δύο οπαδούς της Φλαμένγκο, τους κυνήγησαν και τότε ήταν που ο 26χρονος πέταξε το μπουκάλι που χτύπησε την 23χρονη Γκαμπριέλα.