Δεν υπάρχει ακόμα «φως» στην υπόθεση της εξαφάνισης του μόλις 2,5 ετών Εμίλ, που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν έπαιζε στον κήπο του σπιτιού των παππούδων του, στο μικρό χωριό Βερνέ των Άλπεων της Γαλλίας.

Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Χθες οι Αρχές ανακοίνωσαν πως οι έρευνες θα γίνουν πιο στοχευμένες με την συμμετοχή drones, σκύλων ανιχνευτών και θερμικών καμερών ενώ ελικόπτερο πετάει στην περιοχή και μεταφέρει ηχογραφημένο μήνυμα με την φωνή της μητέρας του Εμίλ, η οποία τον προτρέπει να εμφανιστεί, αν βρίσκεται κάπου κρυμμένος.

Σήμερα, ο εισαγγελέας της περιοχής σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως: «Κανένα ίχνος, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί για να εξηγήσουμε αυτή την εξαφάνιση, παρά την κολοσσιαία επιχείρηση έρευνας στο μικρό χωριό». 

Από την πλευρά του ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως από το πρωί της Τρίτης η είσοδος στο χωριό «κλείνει» και απαγορεύεται η είσοδος στους επισκέπτες, ενώ τόνισε ότι και το γεγονός πως δεν βρέθηκε σε διάστημα 48 ωρών και πως μπορεί να περιπλανιέται χωρίς νερό και τροφή, επιτείνει την ανησυχία για την τύχη του παιδιού.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως μετά από τρεις μέρες εξαφάνισης του παιδιού και με την Γαλλία να βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα καύσωνα από την Δευτέρα οι πιθανότητες ο Εμίλ να εντοπιστεί ζωντανός ολοένα και λιγοστεύουν, ενώ ανέφερε, επίσης, πως σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν καταδεικνύει πως ένα ποινικό αδίκημα είναι η αιτία αυτής της εξαφάνισης. Εκπρόσωπος της γαλλικής χωροφυλακής σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το μικρό αγόρι να έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου και ο οδηγός είτε να έκρυψε το άψυχο σώμα του, είτε να το μετέφερε σε άλλη περιοχή.