Η τραγική ιστορία του μικρού Εμίλ, ενός 2χρονου αγοριού από τη Γαλλία που βρέθηκε νεκρό ενώ είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2023, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η αιτία θανάτου ενός δίχρονου παιδιού που εξαφανίστηκε στις γαλλικές Άλπεις τον Ιούλιο παραμένει ανεξήγητη, παρά την ανακάλυψη των οστών και των ρούχων του.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι ένα κρανίο που βρέθηκε από έναν περιπατητή κοντά στο Le Vernet στις Άλπεις-de-Haute-Provence ανήκε στον μικρό Εμίλ.

Ορισμένα από τα ρούχα του - μεταξύ των οποίων ένα μπλουζάκι, παπούτσια και σορτς - έχουν τώρα βρεθεί κοντά στο σημείο όπου ανακαλύφθηκαν τα οστά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Όμως ο εισαγγελέας Jean-Luc Blanchon δήλωσε ότι τα στοιχεία που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής "δεν δείχνουν ποια ήταν η αιτία θανάτου του Εμίλ".

Πρόσθεσε: "Μεταξύ πτώσης, ανθρωποκτονίας και δολοφονίας καμία υπόθεση δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα έναντι κάποιας άλλης για να εξηγήσει τον θάνατο".

Στο κρανίο βρέθηκαν κάποια σημάδια, τα οποία, όπως είπε ο κ. Blanchon, θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από ζώα μετά το θάνατό του.

Τα ρούχα του Emile δεν έχουν ακόμη εξεταστεί.

Mort d'Émile : de nouvelles avancées dans l'enquête

Το μικρό αγόρι εθεάθη για τελευταία φορά από δύο μάρτυρες να περπατά σε έναν δρόμο κοντά στο σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις τότε αρχές.

Είχε φτάσει στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα για να μείνει με τους παππούδες του από τη μητέρα του σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό λίγο έξω από το Le Vernet για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Συνειδητοποίησαν ότι ο Εμίλ έλειπε όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο, δήλωσε τότε ο τοπικός δήμαρχος. Ο Εμίλ είχε ύψος μικρότερο από 1,5 μέτρο. Φορούσε κίτρινο μπλουζάκι και λευκό σορτσάκι όταν τον είδαν για τελευταία φορά.