Ο καύσωνας συνεχίζει να «καίει» την Ιταλία και η Πολιτική Προστασία της χώρας άρχισε να μοιράζει από σήμερα μπουκάλια νερού σε 28 σημεία της Ρώμης, για να μπορούν οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα δροσιάς μέσα στο καυτό τοπίο.

Το κύμα του καύσωνα που πλήττει την Ιταλία είναι πρωτοφανές. Στη Ρώμη η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει, μέχρι το Σάββατο, τους 43 βαθμούς και η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να δροσίσει τον κόσμο με δωρεάν μπουκάλια νερού.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ιταλίας και τουρίστες μπορούν να «δροσιστούν» με εμφιαλωμένο νερό σε πολλά σημεία της Ρώμης, όπως στην γέφυρα Πόντε Μίλβιο, στην Πιάτσα Βενέτσια, στο Κολοσσαίο και στην περιοχή Έουρ, όπου βρίσκεται το Μέγαρο των Εκθέσεων και Συνεδρίων της Αιώνιας Πόλης.

Παράλληλα, το μουσικό συγκρότημα Μuse, το οποίο θα εμφανιστεί απόψε στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης, ζήτησε από το κοινό του να μην φτάσει στην περιοχή πριν από τις επτά το βράδυ, όταν θα ανοίξουν οι πύλες του σταδίου, να φορά καπέλα και να κρατά πάντα μπουκάλια νερού.

 «Σας παρακαλούμε να φροντίσετε όλοι τον εαυτό σας και αν ανησυχείτε για την υγεία σας, ή κάποιου άλλου ατόμου, να πάτε αμέσως στα σημεία παροχής ιατρικής φροντίδας», έγραψαν οι Muse στο διαδίκτυο.