Παγκόσμιο σάλο προκάλεσε η κατάθεση του απόστρατου αξιωματικού της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Γκρας στο Κογκρέσο, καθώς επιμένει πως οι εξωγήινοι υπάρχουν και πως οι ΗΠΑ έχουν χειροπιαστές αποδείξεις.
Ειδικότερα, ενώπιον των βουλευτών εμφανίστηκαν τρεις ειδικοί στα UAP (γνωστά και ως UFO ή ΑΤΙΑ στα ελληνικά) -πρώην αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων-, οι οποίοι προέβησαν σε ισχυρισμούς για μυστηριώδη οχήματα με μυστηριώδεις ιδιότητες, που αποτελούν «πρόβλημα εθνικής ασφάλειας».
«Η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει τεχνολογία έτη φωτός πιο προηγμένη από τις δικές μας δυνατότητες, την οποία απέκτησε από ΑΤΙΑ που καταρρίφθηκαν ή προσέκρουσαν στη Γη», επέμεινε ο Γκρας, ο οποίος είπε επανειλημμένως ότι οι ΗΠΑ έχουν στην κατοχή τους άθικτα-πλήρη εξωγήινα αεροσκάφη.
Αυτό όμως που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν οι δηλώσεις του πως οι ΗΠΑ έχουν και βιολογικό υλικό των φερόμενων ως «μη ανθρώπινων» πιλότων των σκαφών αυτών. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε αν έχει δει ο ίδιος το βιολογικό υλικό, ξεκαθάρισε ότι αυτό το έμαθε από άλλους και δεν είχε πληροφορίες από πρώτο χέρι. «Δεν είναι κάτι που έχω δει με τα μάτια μου», παραδέχθηκε.
Τέλος, εξομολογήθηκε ότι φοβάται για τη ζωή του μετά τις αποκαλύψεις, καθώς «άλλα άτομα με γνώση του αντικειμένου έχουν πάθει κακό ή τραυματιστεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει το θέμα».

Μπλοκάρουν ραντάρ

Έπειτα τον λόγο πήρε ο πρώην πιλότος του πολεμικού ναυτικού Ντέιβιντ Φράβορ και εξιστόρησε ένα δικό του περιστατικό από το 2004. Όπως είπε, ενώ πετούσε με το μαχητικό του, είδε ένα μυστηριώδες κυλινδρικό όχημα που έμοιαζε με μεγάλη φιάλη προπανίου. Το UAP κινούταν πάνω από το νερό με απότομες κινήσεις, ενώ όταν επιχείρησε να το παρακολουθήσει, εξαφανίστηκε. Υποστήριξε ότι τα UAP ίσως μπορούν να μπλοκάρουν τα δικά μας ραντάρ, ενώ έκλεισε την κατάθεσή του λέγοντας ότι το περιστατικό δεν ερευνήθηκε ποτέ, παρότι υπάρχει βίντεο.
Τελευταίος κατέθεσε ο Ράιαν Γκρέιβς, επίσης πρώην πιλότος μαχητικών του πολεμικού ναυτικού. Δήλωσε ότι σμήνος του είχε εντοπίσει πολλές φορές μυστηριώδη αντικείμενα που έμεναν ακίνητα παρά τους πολύ ισχυρούς ανέμους και κάλεσε και άλλους πιλότους να μιλήσουν για όσα έχουν δει. «Είναι πρόβλημα ασφάλειας», είπε χαρακτηριστικά. «Αν είναι ξένα drones, είναι πρόβλημα εθνικής ασφάλειας. Αν είναι κάτι άλλο, είναι θέμα της επιστήμης. Σε κάθε περίπτωση είναι πρόβλημα ασφάλειας πτήσεων και πρέπει να διερευνηθεί», τόνισε.
Το Πεντάγωνο συνεχίζει να αρνείται τα πάντα, ωστόσο υπό την πίεση της κοινής γνώμης, που ζητά εξηγήσεις, το Κογκρέσο ξεκίνησε τις διαδικασίες ερευνών για «ανώμαλα φαινόμενα».

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη ένδειξη εξωγήινης ζωής ή επίσκεψης UAP στη Γη, όμως ένας στους δέκα Αμερικανούς ισχυρίζεται ότι έχει δει UFO.
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή