Το Πεντάγωνο ερευνούσε για πιθανή ύπαρξη UFO μέσω ενός μυστικού προγράμματος ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό τουλάχιστον υπερασπίζονται με ρεπορτάζ τους το BBC και η Guardian, κάτι το οποίο έχει αναπαράγει και η εφημερίδα New York Times.

Σύμφωνα με τα όσα επικαλούνται, ελάχιστοι αξιωματούχοι είναι ενήμεροι για το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2007 και φέρεται να ολοκληρώθηκε το 2012, με τη χρηματοδότησή του να έφτανε το ποσό των 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό ήταν κρυμμένο στους προϋπολογισμούς των αμυντικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με τους Times να λένε ότι τα έγγραφα που αφορούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μιλούν για περίεργα αεροσκάφη που πετούν με μεγάλη ταχύτητα ή αιωρούνται και για ιπτάμενα αντικείμενα.

Το πρόγραμμα «Ταυτοποίησης Απειλής Προηγμένης Αεροπλοΐας» ήταν ιδέα του πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών Χάρι Ριντ, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία και ουσιαστικά παραδέχτηκε στην εφημερίδα το γεγονός.

«Δεν ντρέπομαι, ούτε μετανιώνω που ξεκίνησα αυτό. Έκανα κάτι που κανένας δεν είχε κάνει στο παρελθόν», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε προ πενταετίας, όμως όσοι εργάζονταν γι’ αυτό, μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις στο Πεντάγωνο και εξακολουθούν να ερευνούν μαρτυρίες και στοιχεία για μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα.