Πολλά έχουν γραφτεί για τη μεγάλη «μάχη στο κλουβί» ανάμεσα στους μεγιστάνες της τεχνολογίας, Έλον Μασκ και Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Παρότι δεν ξέρουμε ακόμη αν τελικά θα μείνουν ή όχι στα λόγια, το σίγουρο είναι ότι έχουν καταφέρει να κερδίσουν την προσοχή.

Οι λεπτομέρειες για τη μάχη στο κλουβί έρχονται με το σταγονόμετρο, ωστόσο ο Μασκ αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον, όταν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ σχολίασε: «Ο αγώνας Ζακ εναντίον Μασκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X. Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς για βετεράνους».

Νωρίτερα είχε γράψει ότι «σηκώνω βάρη όλη μέρα και προετοιμάζομαι για τον αγώνα», προσθέτοντας ότι δεν έχει χρόνο να γυμναστεί, οπότε παίρνει τα βάρη μαζί του στη δουλειά.

Όταν ένας χρήστης του X (πρώην Twitter) ρώτησε για την ουσία του αγώνα, ο Μασκ απάντησε: «Είναι μια πολιτισμένη μορφή πολέμου. Οι άντρες αγαπούν τον πόλεμο».

Ο Ζάκερμπεργκ, με τη σειρά του, δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο, καθώς μέσω του Threads αποκάλυψε ότι δεν κρατά την ανάσα του και πως είχε προτείνει την 26η Αυγούστου ως ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, κάτι που ο Μασκ απέκλεισε, καθώς, όπως είπε, χρειάζεται μαγνητική τομογραφία πριν από το ματς, εξαιτίας ενός χρόνιου πόνου στον αυχένα.


Στο Λας Βέγκας

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δισεκατομμυριούχος Μασκ απάντησε σε ένα tweet σχετικά με την προετοιμασία του Threads από τη Meta. Με αφορμή τόσο το νέο εγχείρημα της Meta Platforms όσο και αναρτήσεις του Ζάκερμπεργκ στο Instagram, στις οποίες δείχνει τις σκληρές προπονήσεις του στο ζίου ζίτσου, ο Μασκ έγραψε στο Twitter στις 20 Ιουνίου: «Είμαι έτοιμος για έναν αγώνα σε κλουβί, lol».

Μια μέρα αργότερα, ο Ζάκερμπεργκ ζήτησε από τον Μασκ να «στείλει τοποθεσία», με τον ιδρυτή της Tesla να απαντά «Vegas Octagon», αναφερόμενος στο κέντρο εκδηλώσεων όπου διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος MMA, στο Λας Βέγκας.

Στη συνέχεια, ο Μασκ δήλωσε ότι θα ξεκινούσε να προπονείται, αν ο αγώνας στο κλουβί έπαιρνε σάρκα και οστά.