Σούπερ Μάρκετ στην Αυστρία έκλεισε μετά από εντοπισμό αράχνης, της οποίας το τσίμπημα, προκαλεί επώδυνη στύση. Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να γίνει έρευνα για να εντοπιστεί το μεγάλο έντομο. Ωστόσο ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημάδι του.

Σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, ο υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι ήταν περίπου δέκα εκατοστά και είχε μαύρο και κόκκινο μοτίβο. Την εντόπισε στο κιβώτιο πριν την έναρξη των εργασιών την Τρίτη 8 Αυγούστου. Στη συνέχεια το προσωπικό πέταξε όλες τις μπανάνες, όλα τα άλλα φρέσκα τρόφιμα διαχωρίστηκαν και το κατάστημα καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε.

Σύμφωνα με τις περιγραφές η αράχνη αυτή ταιριάζει με ένα είδος αράχνης που το δηλητήριο της προκαλεί στους άντρες εκτός από πόνο, επώδυνη στύση που διαρκεί για ώρες και αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα. Επιπλέον ο πόνος από το τσίμπημα εξαπλώνεται σε όλο το σώμα και προκαλεί και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Το συγκεκριμένο είδος έχει εντοπιστεί ξανά στην Ευρώπη μέσα σε κιβώτια με μπανάνες. Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού περίμεναν ότι θα καταφέρουν να την αιχμαλωτίσουν μέσα σε λίγες ώρες. Παρόλαυτα ακόμα δεν την έχουν εντοπίσει ενώ σκοπεύουν να ανοίξουν πάλι το κατάστημα την επόμενη εβδομάδα.