Στην αρένα θα λύσουν τις διαφορές τους οι μεγιστάνες Έλον Μάσκ και Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Οι δυο δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες θα παλέψουν σε μια τοποθεσία στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μασκ, αναφέροντας μάλιστα πως ήρθε σε συμφωνία με την ακροδεξιά πρωθυπουργό της χώρας.

Στην ανακοίνωση, τόνισε ότι έχει συζητήσει το θέμα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Μελόνι και τον υπουργό Πολιτισμού οι οποίοι συμφωνούν η μονομαχία να γίνει σε κάποια «επική τοποθεσία», όπως τη χαρακτηρίζει.

Το θέαμα θα διοργανώσουν από κοινού τα ιδρύματα των δύο αντιπάλων ενώ θα το μεταδώσουν ζωντανά το Χ του Μασκ και η πλατφόρμα Meta του Ζάκερμπεργκ.

«Κάποτε οι αυτοκράτορες έβαζαν τους ανθρώπους να μονομαχούν στο Κολοσσαίο. Τώρα δύο αυτοκράτορες θα μονομαχήσουν. Θα είναι η απόλυτη δοκιμασία για δύο από τους πλουσιότερους και πιο γνωστούς ανθρώπους στον πλανήτη», ανέφερε ο αθλητικογράφος, Γκάρεθ Ντέιβις.

Μασκ και Ζάκερμπεργκ μονομαχούν εν μέσω διαμαρτυριών.

Η είδηση προκάλεσε αντιδράσεις στην Ιταλία και σε πολιτικό επίπεδο, με κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς να αντιδρούν λέγοντας πως «η Ιταλία δεν είναι πάρκο διασκέδασης για δισεκατομμυριούχους», όπως τιτλοφορείται το δημοσίευμα της εφημερίδας «La Reppubblica».

Μετά το σάλο, ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Γκενάρο Σανγκιλιάνο είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, ότι η μονομαχία δεν θα γίνει στο Κολοσσαίο, ούτε σε άλλο μνημείο της Ρώμης.

Την ιδέα για τη μονομαχία έριξε ο Έλον Μασκ τον περασμένο μήνα όταν ο Ζάκερμπεργκ ετοιμαζόταν να θέσει σε λειτουργία τη νέα πλατφόρμα του, Threads.



Ο ιδιοκτήτης της Facebook σήκωσε το γάντι και έκτοτε αναρτά βίντεο και φωτογραφίες από προπονήσεις του στην πολεμική τέχνη ζίου ζίτσου.

Την Παρασκευή, ο Μασκ ανάρτησε φωτογραφία στην οποία σηκώνει το μικρότερο γιο του.

«Εξασκούμαι στις πολεμικές τέχνες», έγραψε.



Τα προγνωστικά για το νικητή δίνουν και παίρνουν. Θα είναι ο 39χρονος και μικρόσωμος Ζάκερμπεργκ ή ο 52χρονος και όχι ιδιαίτερα γυμνασμένος Μασκ;

«Θα έλεγα ότι θα νικήσει ο πιο μικρόσωμος και νεότερος, ο Ζάκερμπεργκ. Θα αναγκάσει τον Μασκ να παραδοθεί, θα τον ρίξει κάτω, θα του κάνει κεφαλοκλείδωμα, θα τον χτυπήσει στον ώμο και θα φύγει με τα κέρδη», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβις ερωτηθείς για το ποιος θα… νικήσει.

Οι δύο μεγιστάνες λένε ότι τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη βετεράνων πολέμου, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η αναμέτρηση.