Τραγωδία σημειώθηκε χθες στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα σε πισίνα στα ιαματικά λουτρά Κρετόνε, στην περιφέρεια της Ρώμης, όταν ένα αγοράκι 8 χρονών πνίγηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το παιδάκι βούτηξε στην πισίνα το απόγευμα της Πέμπτης, τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη ο καθαρισμός της εγκατάστασης. Για τον σκοπό αυτόν είχε ζητηθεί από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, να απομακρυνθεί.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο 8χρονος βρέθηκε στον πυθμένα της πισίνας, σύρθηκε προς το σύστημα αποχέτευσης της δεξαμενής και εξαφανίστηκε μέσα στον σωλήνα.

Μερικοί από τους επισκέπτες που είδαν το περιστατικό προσπάθησαν να τραβήξουν το παιδί πριν το «ρουφήξει» η αντλία, ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Τελικά, έπειτα από επιχείρηση δύο ωρών, άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το άψυχο σώμα του.

Η υπόθεση έχει περάσει, πλέον, στα χέρια του εισαγγελέα του Τίβολι, ώστε να διαπιστωθεί πώς βρέθηκε ο 8χρονος μέσα στο νερό την ώρα που γινόταν ο καθαρισμός. Το βασικό ερώτημα είναι αν βούτηξε από μόνος του ή αν γλίστρησε και έπεσε μέσα στην πισίνα, καθώς ήταν ήδη γνωστές οι προειδοποιήσεις από τη διεύθυνση της εγκατάστασης.