Η έφηβη ΜακΚένζι Σιρίλα από το Οχάιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση από 15 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη για ένα εσκεμμένο ατύχημα που σκότωσε το αγόρι της και τον φίλο του. Η 19χρονη κρίθηκε ένοχη για πολλαπλές κατηγορίες δολοφονίας για το περιστατικό όπου σκότωσε τον Ντόμινικ Ρούσο, 20 ετών, και τον Ντέιβιον Φλάναγκαν, 19 ετών, πέρυσι.

«Λυπάμαι βαθύτατα. Ελπίζω μια μέρα να καταλάβετε ότι δεν θα άφηνα ποτέ να συμβεί αυτό ή να το κάνω επίτηδες», δήλωσε.

Σύμφωνα με την «Independent» στη δίκη της ακούστηκε ότι οι πράξεις της ήταν σκόπιμες – και ότι μετά το μοιραίο δυστύχημα προσπάθησε να βρει δουλειά ως μοντέλο, πήγε σε συναυλία σε αναπηρικό καροτσάκι και ρώτησε την αστυνομία: «Δεν μπορείτε απλά να μου αφαιρέσετε το δίπλωμα για 10 χρόνια ή κάτι τέτοιο;».

Η δικαστής Νάνσι Μάργκαρετ Ρούσο του Common Pleas Court της κομητείας Cuyahoga, η οποία διεξήγαγε τη δίκη χωρίς ενόρκους, δήλωσε: «Είχε μια αποστολή και την εκτέλεσε με ακρίβεια. Η απόφαση ήταν ο θάνατος».

«Οι ενέργειές της ήταν ελεγχόμενες, μεθοδικές και σκόπιμες. Δεν ήταν απερίσκεπτη οδήγηση. Ήταν φόνος».

Παρ' όλα αυτά, μετά το δυστύχημα, οι γιατροί δήλωσαν ότι η Σιρίλα εξέφρασε «θλίψη, ενοχή και ντροπή» για αυτό, με τους εισαγγελείς να λένε ότι είχε επιδείξει «συνείδηση ενοχής».

Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι το να αισθάνεται άσχημα ύστερα από ένα θανατηφόρο δυστύχημα δεν καθιστά τον οδηγό δολοφόνο και δήλωσαν ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν αποδείξει ότι δεν είχε απλώς χάσει τον έλεγχο ενώ οδηγούσε απερίσκεπτα.

Θα μπορεί να αποφυλακιστεί υπό όρους σε 15 χρόνια.



Πηγή: ΕΡΤ