Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στην περιοχή Τβερ και στο οποίο θεωρείται ότι επέβαινε ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, και το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Ούτκιν, βρέθηκαν σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Η άτρακτος και οι κινητήρες έπεσαν στην περιοχή του αγροτικού οικισμού Κουζένκινσκογε, ενώ το πτερύγιο της ουράς κοντά στον οικισμό Κουζένκινο. Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων πτώσης είναι περίπου 2,5 χιλιόμετρα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η καταστροφή του αεροσκάφους άρχισε ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Τα στοιχεία πτήσης δείχνουν ότι το αεροπλάνο που συνδέεται με τον Πριγκόζιν έφτασε σε ύψος περίπου 28.000 ποδιών πριν τα δημόσια διαθέσιμα στοιχεία παρακολούθησης πτήσης σταματήσουν ξαφνικά να μεταδίδονται, λίγο μετά τις 6 μ.μ. τοπική ώρα, νοτιοδυτικά της πόλης Tver.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης FlightRadar24 δήλωσε στο CNN ότι εξακολουθεί να αναλύει τα δεδομένα που είναι «πιθανότατα ελλιπή», λόγω του τρόπου με τον οποίο συλλέγονται τα δεδομένα πτήσεων κοντά στη Μόσχα.

Το CNN έχει ήδη αναφερθεί στο παρελθόν στο αεροπλάνο, το οποίο έχει συνδεθεί με τις εταιρείες του Prigozhin και τον όμιλο Wagner. Το αεροπλάνο πιστεύεται ότι στο παρελθόν είχε μεταφέρει τον Prigozhin από το Rostov-on-Don -το οποίο έγινε η έδρα της βραχύβιας ανταρσίας του τον Ιούνιο- στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και τη Λευκορωσία.

Το Embraer Legacy 600 είναι ένα εταιρικό αεροσκάφος που βασίζεται στο περιφερειακό αεροσκάφος ERJ 145 που χρησιμοποιείται από αεροπορικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκλονίζει βίντεο

Εικόνες που έχουν καταγραφεί από κάμερα στη Ρωσία και δείχνουν αεροσκάφος που φέρεται να ταυτίζεται με αυτό στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, να κινείται ακανόνιστα στον αέρα και να πέφτει στο έδαφος σαν βαρίδι, συγκλονίζουν.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το εν λόγω βίντεο έγινε αμέσως viral μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, με το BBC να επιβεβαιώνει πως πρόκειται όντως για αυθεντικό υλικό από την επαρχία Τβερ στην οποία σημειώθηκε και η συντριβή.


Ακόμα, στο Διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC (ρωσική υπηρεσία)