Βίντεο από την Αυστραλία, που δείχνει έναν πύθωνα 5 μέτρων να ελίσσεται πάνω στη στέγη του σπιτιού οικογένειας, την ώρα που εκείνοι τρώνε αμέριμνοι το μεσημεριανό τους, προκαλεί σοκ και ανατριχίλα.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βίντεο έχει γίνει viral στο TikTok τις τελευταίες ώρες και μετράει περισσότερες από 12 εκατ. προβολές.

Στα πλάνα φαίνεται το ερπετό να μετακινείται στη στέγη και να έχει απλωθεί πάνω σε ένα δέντρο, με το κεφάλι του να ξεπροβάλλει μέσα από τα κλαδιά. Βέβαια, όσοι ήταν στο σπίτι εκείνη την ώρα φάνηκαν να αντιμετωπίζουν, τουλάχιστον στην αρχή, ψύχραιμα την κατάσταση.

«Είναι φρικιαστικό ε;», ακούγεται να λέει η γυναίκα που τραβάει το βίντεο, με μια άλλη δίπλα να σχολιάζει και να γελάει. «Πώς θα τον απομακρύνουμε;», αναρωτιέται το παιδί με μια γυναίκα να του απαντά: «Δεν θα τον απομακρύνουμε». «Μόνο στην Αυστραλία θα δείτε ένα φίδι μήκους 5 μέτρων στα προάστια», γράφει η λεζάντα του βίντεο, με τους χρήστες να εκφράζουν τη φρίκη τους στα σχόλια ενώ κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι δεν θέλουν να επισκεφθούν ποτέ την Αυστραλία.

@iamiandyi Only in Australia will you see a 5 metre long Carpet Snake in the suburbs. #snake #onlyinaustralia🇦🇺 #sellthehouse ♬ original sound - Andrew Anthony

Προειδοποίηση

Ένας ερπετολόγος, ο Snake Catcher Dan, προειδοποιεί τους ανθρώπους να μην πλησιάζουν τέτοια θηριώδη ερπετά, επειδή μπορεί να δαγκώσουν αν νιώσουν ότι απειλούνται, αν και υπό κανονικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. «Οι πύθωνες αυτού του είδους έχουν 80 έως 100 μικρά δόντια, αλλά ένας μεγαλύτερος μπορεί να προκαλέσει ζημιά αν σας πιάσει στα χέρια του», εξηγεί ο Snake Catcher Dan.