Χάος στο αεροδρόμιο της Βρετανίας, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως και στην Ελλάδα, εξαιτίας ενός λάθους. Ειδικότερα, το απόλυτο πανδαιμόνιο επικράτησε στα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ιταλίας εν μέσω τουριστικής περιόδου, λόγω των «τεχνικών προβλημάτων» που ανακοίνωσαν χτες Δευτέρα οι Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας της Βρετανίας (NATS).

Αεροπλάνα καθηλωμένα στο έδαφος, επιβάτες εξαντλημένοι κοιμούνται στο πάτωμα. Κάποιοι περίμεναν για ώρες μέσα στο αεροπλάνο χωρίς φαγητό και νερό, ώσπου τελικά πληροφορούνται πως η πτήση τους ακυρώθηκε… για την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί εκφράζουν την οργή τους για τα επιπλέον έξοδα που καλούνται να πληρώσουν.

Παρόλο που τα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επανήλθαν από το απόγευμα, δε συμβαίνει το ίδιο και με την κανονικότητα, καθώς πάνω από 1.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Μαρκ Χάρπερ εκτιμά πως θα χρειαστούν ημέρες για την ομοαλοποίηση των πτήσεων και απέκλεισε την κυβερνοεπίθεση.

Την ίδια ώρα αίσθηση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα των Times ότι για το χάος στα βρετανικά αεροδρόμια ευθύνεται το λάθος μιας γαλλικής αεροπορικής εταιρίας, με τη Νταουνινγκ Στριτ να επιβεβαιώνει ότι το σενάριο διερευνάται. Το πόρισμα αναμένεται σε λίγες ημέρες, ενώ το κόστος της διακοπής υπολογίζεται σε εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ