Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία για την σφοδρή κακοκαιρία με την ονομασία Dana που πλήττει τη χώρα και έχει προκαλέσει σοβαρές πλημμύρες σε αρκετές περιοχές.

Συγκεκριμένα μόνο στην ισπανική πρωτεύουσα η πυροσβεστική υπηρεσία έχει λάβει 190 κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την El Pais, η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ισπανία προκάλεσε τον θάνατο δύο πεζοπόρων που ανασύρθηκαν νεκροί από χαράδρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται η Μαδρίτη, το Τολέδο και το Κάντιθ ενώ υψηλά ποσοστά βροχής έπεσαν επίσης στην Ταραγόνα και το Καστεγιόν. Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο από το Τολέδο που δείχνουν τα ορμητικά νερά στους δρόμους της πόλης να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Επίσης, στην ανατολική επαρχία Καστεγιόν, η σφοδρή βροχόπτωση μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια με αποτέλεσμα ένας άνδρας να παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητό του και να κριθεί αναγκαία η συνδρομή της πυροσβεστικής.

Παράλληλα, διαμερίσματα πλημμύρισαν, λάσπες και φερτά υλικά γέμισαν τους δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει επίσης βίντεο που δείχνει επιβάτες μέσα σε πλημμυρισμένα βαγόνια. Κάποιοι σταθμοί, όπως αυτός της Loranca, έκλεισαν τελείως καθώς πλημμύρισαν με νερά.

Υπενθυμίζεται ότι η ισπανική πρωτεύουσα βρίσκεται από εχθές σε «κόκκινο συναγερμό», με τον δήμαρχο της πόλης να συνιστά στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Κυριακής μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Σεβίλλης διεκόπη λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Τα καιρικά φαινόμενα αυτού του Σαββατοκύριακου έρχονται μετά από ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι στην Ισπανία όπως επίσης και στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ευρώπης.