Ένα παρελθόν που τον… καίει έχει τελικά ο διάδοχος της Σάνα Μάριν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Φινλανδία και που ίσως του χαλάσει τα σχέδια για την αρχηγία.

Ειδικότερα, ο Άντι Λίτνμαν, διάδοχος της Σάνα Μάριν στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Φινλανδίας, καλείται να αντιμετωπίσει τις… φουρτούνες που προκαλούν οι φωτογραφίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα, απ' όταν ο ίδιος ήταν 18 χρονών.

Όπως αναφέρει η Bild, η οποία δίνει μία από αυτές τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα, ο 41χρονος ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Φινλανδίας ποζάρει δίπλα σε 4 άλλους άνδρες. Όλοι τους φοράνε κουκούλες full face, σκουφιά του Άι-Βασίλη, οι 2 από αυτούς κρατάνε όπλα και οι άλλοι δύο χαιρετούν ναζιστικά.

Σε μια άλλη φωτογραφία φαίνεται ο νεαρός Άντι Λίτνμαν να χορεύει και να πανηγυρίζει σε κλαμπ ενώ κρατάει το κεφάλι μιας άγνωστης γυναίκας που έχει σκύψει μπροστά του σαν να του κάνει ερωτική πράξη.

 «Το άσχημο παρελθόν των ηγετών των Σοσιαλιστών της Φινλανδίας», σχολιάζει η Bild, υπενθυμίζοντας ότι η Σάνα Μάριν κλήθηκε να αντιμετωπίσει σφοδρές αντιδράσεις από βίντεο της ίδιας που ήταν σε πάρτι στα οποία, μεταξύ άλλων, είχε στενό τετ α τετ με τραγουδιστή.

Τι ισχυρίζεται ο ίδιος ο Άντι Λίτνμαν

Ο Άντι Λίτνμαν παραδέχθηκε ότι βρίσκεται στη φωτογραφία και συγκεκριμένα είναι αυτός πάνω αριστερά, λέγοντας στην εφημερίδα Italehti στις 5 Ιουλίου ότι «κρατάει ένα πλαστικό όπλο στα χέρια του» και ότι το στιγμιότυπο είναι από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι συμμαθητών ως «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βοήθησαν στα γυρίσματα μιας ταινίας μικρού μήκους στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Απαντώντας σε όσα του προσάπτουν για ναζισμό, ο Λίτνμαν δήλωσε στην Italehti ότι «προφανώς το παρατράβηξαν με αυτή την κίνηση. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των ναζί ούτε είμαι και τώρα. Έστω και έτσι, όμως, δεν θα έπρεπε να είμαι μαζί με νεοναζί λόγω της ιδεολογίας μου».

Όσον αφορά τη φωτογραφία με τη γυναίκα, για την οποία κατηγορήθηκε για μισογυνισμό και έγειρε ερωτήματα αν έκανε χρήση ναρκωτικών, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών και δήλωσε ντροπιασμένος από τις κατηγορίες, σημειώνοντας πως «μπορώ να πω ότι δεν είμαι και πολύ υπερήφανος για τη στάση μου σε πολλές φωτογραφίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν από 1999 έως το 2009 και ανέβηκαν σε φόρουμ του ίντερνετ, όμως πλέον δεν είναι διαθέσιμες γιατί «δεν προορίζονταν να βγουν δημόσια». Μάλιστα, υποστήριξε ότι είχε ζητήσει από τον διαχειριστή του φόρουμ να τις κατεβάσει πριν από πολλά χρόνια, ωστόσο αυτός το έκανε μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο…