Στον χώρο του κοσμοδρομίου Βαστότσνι στην ανατολική Ρωσία, της πιο σύγχρονης εγκατάστασης εκτόξευσης πυραύλων της χώρας, ξεκίνησαν σήμερα οι διμερείς συνομιλίες ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν «πολύ ουσιαστικές», ανέφεραν την Τετάρτη τα ρωσικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Και ενώ η Δύση είχε στραμμένο το βλέμμα της στη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών, ένα... περιστατικό που εκτυλίχθηκε Βαστότσνι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στα social media

Συγκεκριμένα ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αποτυπώνει τη σχολαστική και με κάθε λεπτομέρεια προετοιμασία για την άνετη παραμονή του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία.

Στο βίντεο που έχει κοινοποιήσει το ουκρανικό Μέσο NEXTA, φέρεται να δείχνει την προετοιμασία της αίθουσας όπου θα συνομιλούσαν οι δύο ηγέτες, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μπορεί να καθίσει όπου κι όπου.

Έτσι, όπως φαίνεται και στο σχετικό απόσπασμα, όχι ένας, αλλά επτά άνθρωποι, τόσο Ρώσοι όσο και Βορειοκορεάτες, προσπαθούσαν να δουν ότι η καρέκλα που θα καθίσει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι κατάλληλη, ενδεχομένως προς αποφυγήν τυχόν ατυχήματος.

Ένας, μάλιστα, από το προσωπικό ασφαλείας του, φαίνεται να τεστάρει και άλλες καρέκλες στην αίθουσα μήπως βρει μία καλύτερη.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επιλεγεί μία καρέκλα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν ώστε να μη σπάσει όταν καθίσει», σχολιάζει ειρωνικά το ουκρανικό Μέσο.