Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, καθώς ένας άνδρας από την Ιρλανδία συνελήφθη επειδή προκάλεσε σημαντική ζημιά σε ένα γλυπτό έξω από το κτίριο του παλιού χρηματιστηρίου της πόλης.

Σύμφωνα με την Daily Dail, το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτιρίου.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, μία μόλις μέρα αφού άνοιξε ξανά το νεοκλασικό κτίριο «La Bourse», ύστερα από εργασίες ανακαίνισης που κράτησαν 3 χρόνια και κόστισαν σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες αυτές περιελάμβαναν και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου αγάλματος, που κόστισε 17.500 ευρώ.

Πλέον το συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει ένα κέντρο επισκεπτών που εστιάζει στην ιστορία της ζυθοποιίας της χώρας.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τον νεαρό άνδρα, που δείχνει μεθυσμένος, να σκαρφαλώνει στο γλυπτό, το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας γραπώνεται από ένα σημείο για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα τον άνδρα σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο και τον συνέλαβε.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα ζητηθεί αποζημίωση ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον συλληφθέντα, που φέρεται να είναι Ιρλανδός τουρίστας.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή των εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο, η νέα αποκατάσταση του ιστορικού γλυπτού αναμένεται να κοστίσει αρκετά χρήματα, γιατί πρέπει να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους τεχνίτες.