Οι αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησε η έρευνα για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από τις μολυσμένες σαρδέλες σε εστιατόριο στο Μπορντό, ενώ και ο σύζυγός της βρίσκεται στην εντατική με συμπτώματα αλλαντίασης.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αυτό που φέρεται να έφαγε σε εστιατόριο της πόλης. Οι κοσνερβοποιημένες σαρδέλες παραγωγής του εστιατορίου κρύβονται πίσω από το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ειδικότερα, η γαλλική εφημερίδα, «Le Figaro» αναφέρει ότι η έρευνα αφορά στον θάνατο της 32χρονης κοπέλας και τη δηλητηρίαση τουλάχιστον έντεκα άλλων ατόμων από σαρδέλες που σερβιρίστηκαν σε εστιατόριο του Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου.

Η νεκροψία του θύματος θα πραγματοποιηθεί αυτή την Παρασκευή, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Ενώ οι υγειονομικές αρχές κάνουν αγώνα δρόμου με τον χρόνο για να βρουν τους άλλους πιθανούς πελάτες του Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό, το οποίο φέρεται να σέρβιρε κονσερβοποιημένες σαρδέλες μολυσμένες με τοξίνες αλλαντίασης μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου, η εισαγγελία του Μπορντό δήλωσε μόλις στη Le Figaro ότι αρχίζει έρευνα, ιδίως για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι «Irish Times», ο σύζυγος της 32χρονης Ελληνίδας που έχασε τη ζωή της βρίσκεται στην εντατική σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι, καθώς και αυτός κατανάλωσε το συγκεκριμένο φαγητό.

Ο σύζυγος κατάγεται από το Μάγιο της Ιρλανδίας και κατοικούσε με την 32χρονη στο Παρίσι από τον περασμένο Μάιο που παντρεύτηκαν.

Ορισμένα μέλη της οικογένειάς του ταξίδεψαν στη Γαλλία από τον τόπο καταγωγής του άτυχου άνδρα που δίνει μάχη για τη ζωή του, για να είναι μαζί του, μεταδίδει το ιρλανδικό μέσο.

Ταξίδεψαν στο Μπορντό για τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι εναντίον της Ρουμανίας και δείπνησαν μαζί στο wine bar Tchin Tchin, το οποίο έχει συνδεθεί με κρούσματα αλλαντίασης μεταξύ πελατών που κατανάλωσαν σαρδέλες. Όταν αρρώστησαν, επέστρεψαν στο Παρίσι όπου και νοσηλεύτηκαν με την 32χρονη να χάνει τη ζωή της.

Η οικογένεια του συζύγου απηύθυνε έκκληση στους Ιρλανδούς φιλάθλους που επιστρέφουν από το Μπορντό να γνωρίζουν τα συμπτώματα της αλλαντίασης, μιας δυνητικά απειλητικής για τη ζωή ασθένειας.