Συνάντηση με τον Έλον Μασκ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» στην Νέα Υόρκη, εκεί δηλαδή όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ.

Ο Έλον Μάσκ πήγε στη συνάντηση κρατώντας στην αγκαλιά του τον γιο του, με τον Ερντογάν να σχολιάζει το γεγονός.

Συγκεκριμένα, ρώτησε τον Έλον Μασκ που είναι η σύζυγός του, και αυτός απάντησε πως έχουν χωρίσει και πως τώρα είναι στο Σαν Φρανσίσκο. Γι αυτό και όπως είπε τώρα τον προσέχει κυρίως αυτός.

Ο Ερντογάν χαμογέλασε στο μικρό ενώ του έδωσε και μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ερντογάν, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τον Μασκ να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία. Η SpaceX του Μασκ συνεργάζεται επίσης με το διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας ενώ η Τουρκία αναζητά επίσης βοήθεια για την ανάπτυξη μπαταριών για το πρώτο εγχώριο ηλεκτρικό της όχημα, το Togg.

Επίσης, κατά τη συνάντηση, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Μασκ στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.