Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Καρόλου ως Βασιλιά στη χώρα.

O Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα έφτασαν το πρωί της Τετάρτης (20/09) στο αεροδρόμιο του Ορλύ, όπου τους υποδέχτηκε η γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν. Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ τους καλωσόρισαν με θερμές χειραψίες στην Αψίδα του Θριάμβου.

Επίσημο δείπνο στο Παλάτι των Βερσαλλιών

Τραπέζι μήκους 62,5 μέτρων στήθηκε για το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Καρόλου ο Πρόεδρος Μακρόν, στο Παλάτι των Βερσαλλιών στην αίθουσα των κατόπτρων. Στο μενού περιλαμβάνονταν μπλε αστακός και ποικιλία γαλλικών και βρετανικών τυριών.

Prigkipas_Karolos_Gallia_Macron_APE2
Prigkipas_Karolos_Gallia_Macron_APE3


Οι Μικ Τζάγκερ, Χιου Γκραντ, Μπερνάρ Αρνό, Ντιντιέ Ντογκμπά περιλαμβάνονται στους γύρω στους 150 προσκεκλημένους στο επίσημο δείπνο. Καθώς και εκπρόσωποι από τον χώρο του αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί το πρωί της Τετάρτης (20/09) στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, για να δουν από κοντά τον Βρετανό μονάρχη και τη σύζυγό του.

Τι συζήτησαν Κάρολος – Μακρόν στο Ελιζέ

Στο Ελιζέ ο βασιλιάς Κάρολος και ο Εμανουέλ Μακρόν είχαν μία σύντομη συζήτηση για την πολιτική της Βρετανίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και την κλιματική αλλαγή.

«Η επίσκεψη αυτή γίνεται την κατάλληλη στιγμή, σε μια προσπάθεια αναζωπύρωσης της γαλλο-βρετανικής φιλίας, η οποία είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι προφανές ότι το Brexit ήταν το πρώτο πράγμα που δημιούργησε το ρήγμα στις σχέσεις τους» επισημαίνει ο Γάλλος αναλυτής Αντελάιντ Τόνερ.


Η τριήμερη επίσκεψη του Καρόλου στη Γαλλία, σηματοδοτεί την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών, που επλήγησαν τόσο από την πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον, όσο και από το Brexit.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ