Μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ιατρική βοήθεια σε δύσβατα ή απομακρυσμένα σημεία. Το JA1 Pulse της Jump Aero μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν τα 450 χλμ./ώρα και μπορεί να φτάσει μέσα σε μόλις 8 λεπτά σε σημεία όπου υπάρχει άμεση ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Η Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο. Επιπλέον, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρώτη της εμπορική παραγγελία από την εταιρεία Falck Ambulance Services με έδρα τη Δανία.

Το JA1 Pulse είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL) και μπορεί να προσγειωθεί σε δύσβατα εδάφη. Στόχος της εταιρείας είναι να το ιπτάμενο ασθενοφόρο να φτάνει σε οποιαδήποτε τοποθεσία σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων μέσα σε 8 λεπτά.

Η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ιπτάμενο ασθενοφόρο της Jump Aero σε περιπτώσεις που σχετίζονται με την άμυνα, σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα eVTOL που εντάσσονται στο πρόγραμμα Agility Prime.

Η εταιρεία ελπίζει να κυκλοφορήσει το JA1 Pulse στην αγορά το 2027.