Ο Τζο Μπάιντεν είναι γνωστό πως έχει φάει αρκετές τούμπες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αφού ανέλαβε καθήκοντα, ο Τζο Μπάιντεν επανειλημμένα δυσκολεύτηκε να ανεβεί ή να κατεβεί σκάλες.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις σκόνταψε, σε άλλες έπεσε ή έχασε τον προσανατολισμό του.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να αποτραπούν μελλοντικές πτώσεις του Τζο Μπάιντεν, που θα εξέτρεπαν την προσοχή των ψηφοφόρων από την καμπάνια επανεκλογής του, το επιτελείο του εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο πρόεδρος είναι επαρκώς γυμνασμένος και κατάλληλα ενδεδυμένος.


Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να φορά αθλητικά παπούτσια

Από τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με το Axios, ο Μπάιντεν αποφάσισε σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του να αφήσει στην άκρη τα σκαρπίνια και να φορέσει αθλητικά παπούτσια με καλύτερο κράτημα.

Στο επιτελείο του ελπίζουν η κριτική για την επιλογή των συγκεκριμένων υποδημάτων να αξίζει τον κόπο μπροστά στον μειωμένο κίνδυνο ενός καταστροφικού ολισθήματος.



Ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να γυμνάζεται υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπευτή

Πέρα από την αλλαγή των υποδημάτων, ο Τζο Μπάιντεν γυμνάζεται υπό την επίβλεψη του φυσικοθεραπευτή Ντρου Κοντρέρας, ο οποίος είχε αναλάβει και τον πρώην πρόεδρο Ομπάμα.


Πολλές από τις ασκήσεις αποβλέπουν στη βελτίωση της ισορροπίας του - ο ίδιος ο πρόεδρος τις αποκάλεσε πρόσφατα «κινήσεις συντήρησης νευρικής κιναισθησίας».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς, σε σχετική ερώτηση του Axios, είπε ότι το θέμα για την αγωγή του Μπάιντεν «παρουσιάσθηκε εκτεταμένα και με διαφάνεια σε έκθεση του 2021 από τον γιατρό του προέδρου και ξανά φέτος». Και κατηγόρησε τα ΜΜΕ για «προσπάθεια εντυπωσιασμού», αντί να εστιάζουν στις «ουσιαστικές επιτυχίες του προέδρου προς όφελος των Αμερικανών εργαζομένων».

Τα προβλήματα ισορροπίας του Μπάιντεν υπογραμμίζουν ένα μεγαλύτερο ζήτημα που επηρεάζει τις πιθανότητες επανεκλογής του: την ηλικία του. Πολλοί ψηφοφόροι συνεχίζουν να αναφέρουν ως κυριότερη πηγή ανησυχίας τους το γεγονός ότι ο Μπάιντεν έχει πατήσει τα 80, με ορισμένους να αμφισβητούν κατά πόσον οι σωματικές και νοητικές του δυνάμεις θα του επιτρέψουν να ολοκληρώσει την τρέχουσα θητεία του, πόσω μάλλον μια επόμενη.

Μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες πτώσεις του Μπάιντεν περιλαμβάνουν εκείνη που σκόνταψε τον περασμένο Ιούνιο σε χαμηλό εμπόδιο στη διάρκεια τελετής στη Σχολή Ικάρων των ΗΠΑ, την πτώση του από το ποδήλατό του στο Ντέλαγουερ και όταν σκόνταψε στη μεγάλη σκάλα του Air Force One.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί τις πιο κοντές σκάλες κατά την επιβίβαση στο προεδρικό αεροπλάνο, ωστόσο ακόμη κι αυτό δεν έχει εξαλείψει εντελώς την πιθανότητα μιας πτώσης του.