Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών λέει ότι η έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι «τρομοκρατική επίθεση». Υπουργός αναφέρει ότι βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό στην τουρκική πρωτεύουσα, τραυματίζοντας θανάσιμα 2 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αναφορές δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα, διευκρίνισε το υπουργείο.

Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή. Αφού ακούστηκε η έκρηξη, ομάδες εξουδετέρωσης βομβών ελέγχουν ένα όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες του ανοιχτές και τα παράθυρα σπασμένα.

1
2
3
4


Τουρκία: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το βανάκι με τους 2 τρομοκράτες σταμάτησε έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ένας εξαπέλυσε ρουκέτα με ένα αντιαρματικό όπλο τύπου LAV. Συντρίμμια και καπνός παντού. Και οι 2 έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς.

Ο εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση.