Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Minneapolis-Saint Paul στη Μινεσότα των ΗΠΑ, όταν εντόπισαν στις αποσκευές μιας ταξιδιώτισσας ένα κουτί με περιττώματα καμηλοπάρδαλης.

Η γυναίκα από την Άιοβα δήλωσε το κουτί με τα περιττώματα στους τελωνειακούς, όταν στις 29 Σεπτεμβρίου της ζήτησαν να ελέγξουν τις αποσκευές της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο.

Ήθελε να φτιάξει κολιέ με τα περιττώματα της καμηλοπάρδαλης

Όπως είπε στους αξιωματούχους, μάζεψε τα περιττώματα της καμηλοπάρδαλης στη διάρκεια ταξιδιού της στην Κένυα και τα κουβάλησε με τη βαλίτσα της στις ΗΠΑ για να φτιάξει ένα περιδέραιο, όπως είχε κάνει και παλιότερα με περιττώματα άλκης.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Μινεσότα, η εισαγωγή περιττωμάτων καμηλοπάρδαλης στις ΗΠΑ επιτρέπεται κατόπιν αδείας και επιθεώρησης από τις αρμόδιες Αρχές. Ο ίδιος ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στη γυναίκα, επειδή δήλωσε κατά την άφιξή της τα περιττώματα στους τελωνειακούς και τους παρέδωσε το κουτί.

Ειδικοί της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ κατέστρεψαν τα περιττώματα, αφού, όπως δήλωσε η ΛαΦόντα Ντ. Σάτον=Μπερκ, στέλεχος της υπηρεσίας, «υπάρχει κίνδυνος με την εισαγωγή περιττωματικών υλικών στις ΗΠΑ. Αν το άτομο αυτό είχε εισέλθει στις ΗΠΑ και δεν τα δήλωνε, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κολλήσει κάποια ασθένεια από το κολιέ και να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας».

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων, η κλασική πανώλη των χοίρων, η νόσος του Newcastle, ο αφθώδης πυρετός και η φυσαλιδώδης νόσος των χοίρων είναι μεταξύ των παθήσεων στην Κένυα που οι τελωνειακοί υπάλληλοι ανέφεραν ως κινδύνους.

perittomata_kamilopardalis