Δραματική η κατάσταση στο Ισραήλ. Ο πατέρας Παντελεήμων ήταν ένας από τους ανθρώπους που επέστρεψε με γκρουπ Ελλήνων προσκυνητών από την Βηθλεέμ εν μέσω βομβαρδισμών.

Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Αγωνία για 100 Έλληνες προσκυνητές στους Άγιους Τόπους - Συνεχής επαφή του υπουργείου Εξωτερικών

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Στούντιο με Θέα» για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στο Ισραήλ, που βιώνει τη χειρότερη έκρηξη βίας από τον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Σωθήκαμε την τελευταία στιγμή. Όταν φύγαμε από την Βηθλεέμ και πηγαίναμε στα Ιεροσόλυμα για το αεροδρόμιο, ξαφνικά άρχισαν τα αντιαεροπορικά, τρομοκρατηθήκαμε. Εάν δεν είχαμε περάσει τα σύνορα θα είχαμε εγκλωβιστεί. Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο με δυσκολία περάσαμε. Μας είπαν ότι έχουμε ένα λεπτό για να μπούμε στα καταφύγια του αεροδρομίου. Όταν έληξε ο συναγερμός έβγαιναν από παντού επιβάτες. Όλοι ήταν σαστισμένοι. Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, φοβηθήκαμε ακόμη περισσότερο. Δεν δέχθηκαν οι Ισραηλινοί να μπουν στο αεροπλάνο. Ένα γκρούπ έχει εγκλωβιστεί στην Ιεριχώ. Το άλλο γρουπ είναι σε ξενοδοχείο στη Βηθλέεμ. Ευτυχώς άλλα δύο γκρουπ έφυγαν για Κάιρο».