Φωτογραφίες από τους απαχθέντες από τη Χαμάς μετά την ξαφνική επίθεση που πραγματοποίησε η ισλαμιστική οργάνωση το Σάββατο 7 Οκτωβρίου έδωσε στη δημοσιότητα το Ισραήλ

Ισραήλ: Επιχειρεί να «χτυπήσει» στο συναίσθημα της διεθνούς κοινότητας

Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, ανάμεσα στους απαχθέντες είναι μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Επίσης το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τους πρώτους 26 Ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Βίντεο από την απαγωγή Ισραηλινών από τη Χαμάς, ανάμεσα τους και παιδιά

Δείτε τη λίστα εδώ

Βίντεο του Ισραήλ με εθελοντές αιμοδότες

Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πολίτες να έχουν σπεύσει να δώσουν αίμα για τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει στα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Συνεχής επικοινωνία Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – Υπουργείου Εξωτερικών

Πόσοι είναι οι νεκροί μέχρι τώρα

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 600 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, 350 Ισραηλινοί και 256 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 20 ανήλικοι, ενώ 1.788 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί.

O αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς.

Πόλεμος Ισραήλ: Αγνοούμενες ή νεκρές - Διασκέδαζαν σε φεστιβάλ και τις απήγαγαν

Οι γυναίκες φέρονται να έχουν απαχθεί από μαχητές της Χαμάς και είτε θεωρούνται αγνοούμενες είτε νεκρές, σύμφωνα με βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί.

Αβέβαιη είναι η τύχη γυναικών οι οποίες διασκέδαζαν σε μουσικό φεστιβάλ, την ώρα της επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, με συγγενείς και φίλους να της αναζητούν μέσω κοινωνικών δικτύων.

Shani 30 ετών 

Η 30χρονη Shani Louk, η οποία εμφανίζεται πιθανότατα νεκρή ή βαρύτατα τραυματισμένη στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος που οδηγούν οι μαχητές της Χαμάς. Τα τατουάζ στα πόδια της Shani ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της.

Άνθρωποι που γνωρίζαν την 30χρονη Γερμανοισραλινή την «ταυτοποίησαν» από τα χαρακτηριστικά τατουάζ που είχε στα πόδια της και τα οποία φαίνονται στο βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Τα χαρακτηριστικά ράστα μαλλιά της 30χρονης φαίνεται να ταιριάζουν με αυτά που φαίνονται στο βίντεο των μαχητών της Χαμάς.

Η Noa αγνοείται 

Σε ένα άλλο βίντεο από την εισβολή της Χαμάς στα ισραηλινά εδάφη, διακρίνεται μια άλλη νεαρή κοπέλα, η οποία ζητά βοήθεια την ώρα που οι απαγωγείς της την απομακρύνουν από τους δικούς της με μηχανή.

Σύμφωνα με χρήστες των κοινωνικών δικτύων πρόκειται για τη Νόα, μια νεαρή κοπέλα που είχε βρεθεί και εκείνη στο μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ.