Ανάμεσα στους 100 άμαχους ομήρους που κρατάει η Χαμάς μετά τις συνεχείς επιθέσεις της στο Ισραήλ φαίνεται ότι βρίσκονται η γυναίκα και οι δύο μικρές κόρες ενός πατέρα που αναζητεί την οικογένειά του, ύστερα από εικόνα που είδε στα social media, όπου με την απειλή όπλου άνδρες της Χαμάς τις ανάγκασαν να μπουν σε φορτηγό.

Το χρονικό της απαγωγής από τους άνδρες της Χαμάς


Πρόκειται για την Ντόρον Άσερ, που, όπως γράφει η New York Post και μετέδωσε το Reuters, είχε πάει μαζί με τα δύο κοριτσάκια της ηλικίας 3 και 5 ετών επίσκεψη στη μητέρα της στο χωριό Νιρ Οζ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Εκεί η γυναίκα και οι κόρες της βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες της Χαμάς.

Η Ντόρον Άσερ τρομοκρατημένη κατάφερε να καλέσει στο τηλέφωνο τον σύζυγό της Γιόνι, ο οποίος βρισκόταν στο κεντρικό Ισραήλ. Η τηλεφωνική γραμμή κόπηκε και από τότε η γυναίκα αγνοείται. «Μου είπε ότι οι τρομοκράτες είναι στο σπίτι και αυτό ήταν όλο», είπε ο Γιόνι. Μάλιστα, πρόσθεσε πως κατάφερε να εντοπίσει το τηλέφωνό της βλέποντας ότι η τοποθεσία του βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων στη Γάζα.

Λίγο αργότερα είδε στα social media βίντεο στα οποία φαίνονται τα μέλη της οικογένειάς του να φορτώνονται σε μία καρότσα υπό την απειλή όπλου άνδρα της Χαμάς. Μαζί τους μεταφέρονταν και άλλοι άμαχοι.

"Αν θέλετε εμένα αντί για εκείνες, είμαι πρόθυμος να έρθω", λέει ο πατέρας στη Χαμάς

«Σίγουρα αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου πάνω σε μια καρότσα και γύρω τους τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο άνδρας και πρόσθεσε ότι «τα δύο κοριτσάκια μου, είναι μωρά ακόμη, δεν είναι ούτε καν 5 και 3 ετών… Δεν ξέρω τι τους συνέβη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο τις πήραν αιχμάλωτες».



Στη συνέχεια ζήτησε από τους άνδρες της Χαμάς να ελευθερώσουν τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Μάλιστα ως αντάλλαγμα ζήτησε να πάει ο ίδιος όμηρος. «Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς: Μην τους κάνετε κακό. Μην κάνετε κακό σε μικρά παιδιά. Μην κάνετε κακό σε γυναίκες. Αν θέλετε εμένα αντί για εκείνες, είμαι πρόθυμος να έρθω», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Σημειώνεται πως όπως αναφέρει ο Independent η νεαρή γυναίκα είναι και Γερμανίδα πολίτης, με την οικογένειά της να ζητάει από τους αξιωματούχους του Βερολίνου να βοηθήσουν στην ασφαλή επιστροφή της ίδιας και των παιδιών της.

Άλλη μία Γερμανοϊσραηλινή που έχει εμπλακεί στη σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς είναι η tattoo artist Σάνι Λουκ. Η οικογένειά της αναγνώρισε το άψυχο σώμα της που βρισκόταν στο πίσω μέρος μιας καρότσας φορτηγού και το οποίο περιφερόταν στους δρόμους, με τους άνδρες της Χαμάς να πανηγυρίζουν.