Σε τραγωδία εξελίχθηκε το φεστιβάλ «Music for Peace» στο Ισραήλ, καθώς την ώρα που χιλιάδες άτομα διασκέδασαν κοντά στη Λωρίδα της Γάζας εισέβαλαν μαχητές της Χαμάς. Οι πληροφορίες παραμένουν συγκεχυμένες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που έχουν εντοπιστεί στα περίχωρα της περιοχής όπου διεξήχθη το μουσικό φεστιβάλ.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Twitter, φέρεται να έχουν βρεθεί πάνω από 200 νεκροί κοντά στη Λωρίδα της Γάζας τα οποία ανήκουν σε άτομα που διασκέδαζαν στο μουσικό φεστιβάλ όταν οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και πολλοί πολίτες άλλων χωρών όπως Γερμανοί, Αμερικανοί, Καναδοί και Νορβηγοί.

Από τις εν λόγω αναρτήσεις στα social media φαίνεται να επιβεβαιώνονται τα λεγόμενα της Gili Yoskovich, η οποία επέζησε ως εκ θαύματος και είπε πως είδε πολλούς ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω της.


Ισραήλ: «Έλεγα ότι δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω»

Η Gili Yoskovich βρισκόταν ανάμεσα στους εκατοντάδες νέους που είχαν πάει στο φεστιβάλ «Music for Peace» στο νότιο Ισραήλ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Η γυναίκα που είναι μητέρα δυο παιδιών περιέγραψε στο BBC την αγωνία και τον τρόμο που έζησε μέχρι να καταφέρει να διαφύγει. Για να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο κατάφερε να κρυφτεί κάτω από ένα δέντρο σε ένα χωράφι την ώρα που ένοπλοι περιφέρονταν και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

«Σκεφτόμουν τα παιδιά μου, τον φίλο μου, τα πάντα και έλεγα ότι δεν ήρθε η ώρα να πεθάνω, όχι ακόμα. Τότε άρχισα να ακούω κάποια εβραϊκά από τη μία πλευρά, ενώ από άλλες τρεις πλευρές άκουγα αραβικά. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν κάποιοι στρατιώτες, ίσως πέντε ή έξι. Αποφάσισα να πάω σε αυτούς τους στρατιώτες. Εν τω μεταξύ υπήρχαν ακόμα τρομοκράτες τριγύρω, οπότε πήγαινα με τα χέρια ψηλά για να καταλάβουν ότι είμαι εγώ και δεν είμαι τρομοκράτης. Τότε κάποιος με έβαλε σε ένα αυτοκίνητο. Ήμουν η πρώτη που βγήκε από εκεί. Χρειάστηκαν άλλες δύο ή τρεις ώρες για να βγουν και άλλοι. Άνθρωποι πέθαιναν - σε όλη τη διαδρομή στο δρόμο, νέοι άνθρωποι, καθώς είναι ήταν φεστιβάλ για νέους ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι πέθαιναν στο δρόμο. Όποιος προσπαθούσε να ξεφύγει πυροβολούσαν και από τις δύο πλευρές. Έτσι, το καλύτερο για να σωθείς ήταν να κρυφτείς. Το πιο τρελό πράγμα είναι πώς γίνεται να ήμασταν εκεί για τόση ώρα και κανείς δεν ήταν εκεί. Ούτε στρατός, ούτε αστυνομία. Τίποτα» αναφέρει μεταξύ άλλων η Gili Yoskovich, μιλώντας στο BBC.

Δείτε βίντεο: