Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου 7/10, με τους νεκρούς να ξεπερνούν ήδη τους 1.100.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «πάνω από 500 στόχοι» -θέσεις της Χαμάς- στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας και της οργάνωσης παλαιστινιακή «Ισλαμική Τζιχάντ» επλήγησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς Δευτέρα σε αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα της Παλαιστίνης, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη, ελικόπτερα (…) και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους (σ.σ.: θέσεις) των τρομοκρατών της Χαμάς και της (παλαιστινιακής) «Ισλαμικής Τζιχάντ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Μια από αυτές τις επιθέσεις κατέγραψε και ο δημοσιογράφος του BBC Rushdi Abu Alouf, την ώρα που μετέδιδε το ρεπορτάζ από τη Γάζα.

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ: Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ


Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινός πύραυλος χτυπά τη Γάζα την ώρα που δημοσιογράφος του BBC είναι σε ζωντανή σύνδεση

Ο δημοσιογράφος μιλούσε στην παρουσιάστρια Maryam Moshiri ζωντανά στον αέρα, όταν ξαφνικά ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη.

Ο ίδιος έσκυψε προσπαθώντας να συνεχίσει το ρεπορτάζ και λέγοντας στην παρουσιάστρια ότι μάλλον η έκρηξη ήταν αρκετά κοντά.

Στη συνέχεια, ο Rushdi Abu Alouf ζήτησε να αποδεσμευτεί, για να μεταφερθεί σε πιο ασφαλές σημείο.