Μετά το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προς τη Χαμάς, αλλά και τη δήλωσή του ότι «η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», η Χαμάς απάντησε μία τρομακτική απειλή.

Χαμάς: Θα δημοσιεύει ανά μία ώρα βίντεο με εκτελέσεις των Ισραηλινών αιχμαλώτων, αν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί

Συγκεκριμένα, σε μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Χαμάς ανέφερε πως εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πλήττει αμάχους, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα, τότε η Χαμάς έχει πάρει την στρατηγική απόφαση να δημοσιεύει ανά μία ώρα βίντεο με εκτελέσεις των Ισραηλινών αιχμαλώτων που έχει πάρει τα τελευταία 24ωρα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη και κλιμακώνεται όσο περνούν οι ώρες, ενώ την ίδια στιγμή πάνω από 900 Ισραηλινοί έχουν πέσει νεκροί και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 2.000.

"Εκτοξεύσαμε ρουκέτες", παραδέχεται η Χαμάς

Η Χαμάς, όπως μεταδίδει το Reuters, επιβεβαίωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την Ιερουσαλήμ. «Εκτοξεύσαμε ρουκέτες ως απάντηση στον βομβαρδισμό σπιτιών αμάχων», φέρεται να υποστήριξε η Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα στην πρωτεύουσα του Ισραήλ ήχησαν οι σειρήνες, ενώ στο Ισραήλ πραγματοποιούνται επιθέσεις και από το έδαφος του Λιβάνου. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αεροπορικές επιθέσεις σε λιβανέζικο έδαφος, χωρίς ωστόσο να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ από το πρωί της Δευτέρας συνεχείς είναι οι εκατέρωθεν βομβαρδισμοί στο Ισραήλ και τη Γάζα, με σοβαρές απώλειες αμάχων.